Kinderboekenweek “De Langewieke” vrolijk zingend afgesloten.

Kinderboekenweek “De Langewieke” vrolijk zingend afgesloten.

De afgelopen twee weken stonden in het teken van de kinderboekenweek. Het thema was “Feest”(Het is een feest om te lezen). Het hoogte punt en afsluiting van de kinderboekenweken is ieder jaar op De Langewieke weer de grote zangwedstrijd om de gouden microfoon. Alle 218 kinderen waren verzameld in de speelzaal. Iedereen paste er nog net in. Alle kinderen uit de groepen 1 t/m 4 hadden een prachtige tekening gemaakt. Hiervoor werd bij iedere groep een gouden en een zilveren pencelen uitgereikt. De winnaars waren Maxim en Lisa uit groep 1, Lisa en Romy uit groep 2, Manel en Germain uit groep 3 en Lotte en Emma uit groep 4.

Daarna werden de gouden en zilveren griffels uitgereikt voor de groepen 5 t/m 8. De kinderen hadden allemaal een mooi verhaal geschreven en een tekening erbij gemaakt over het thema.  De mooiste verhalen waren uitgekozen voor een prijs. De winnaars waren Chantal en Naomi uit groep 5, Wout en Stefan uit groep 6, Joël en Merel uit groep 7 en Klaudia en Willemien uit groep 8.

De zangwedstrijd was weer een hele happening. Alle groepen hadden een lied ingestudeerd dat te maken had met Feest. En het werd één groep feest. Via facebook en Twitter van De Langewieke vind je binnenkort een link waarop je het winnende lied kunt bekijken. Elke groep trad op voor al de andere groepen. Er werd daarbij ook beoordeeld door een jury met kinderen en de directeur.

De groep die het mooiste zong kon een gouden microfoon verdienen. Deze prijs blijft het hele jaar in de klas staan het is namelijk een wisselprijs. Dit jaar won groep 6 met het Feestlied. Met deze laatste prijsuitreiking was een prachtige kinderboekenweek ten einde. En de kinderen gingen tevreden naar huis genieten van een fijne herfstvakantie.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring