Dedemsvaart pakt eerste punt tegen Berghuizen (1-1)

Dedemsvaart pakt eerste punt tegen Berghuizen (1-1)

Dedemsvaart heeft vanmiddag het eerste punt gehaald in de competitie. De thuiswedstrijd tegen Berghuizen eindigde in een 1-1 gelijkspel. Na het eclatante verlies van vorige week tegen AJC herpakte Dedemsvaart zich goed. Het spel was nog niet geweldig te noemen, de inzet daarentegen was hartverwarmend. Kevin Roozendal maakte in de tweede helft de gelijkmaker voor de oranje – blauwen.

Voorafgaand aan het duel was er een minuut stilte op De Boekweit vanwege het overlijden van Erelid Jan van Zijl Senior.  Na de respectvolle minuut gingen beide ploegen enthousiast van start. De eerste mogelijkheid was er in de zevende minuut toen Guido van Zijl de diepte ingestuurd werd door Frank Nijhuis. Zijn poging om de bal over doelman Koop heen te lobben strandde in schoonheid. De eerste helft werd voornamelijk gekenmerkt door twee ploegen die keihard werkten, maar het spel was niet hoogstaand. Het gevaar voor beide doelen kwam voornamelijk vanuit standaardsituaties. Zo kon een poging van Tim Nijhof ternauwernood door Frank Nijhuis van de doellijn gehaald worden. Even later ontsnapte Dedemsvaart wederom aan een achterstand. Mustafa Karaduman werd goed de diepte ingestuurd door aanvoerder Cees Schurink. Gelukkig voor Dedemsvaart schoot Karaduman naast het door Harmen Koiter verdedigde doel. Vlak voor het rustsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Laarhuis kreeg Dedemsvaart nog een aardige mogelijkheid. Bernard van der Bent kopte een corner van Dilan van Bree over het doel van Berghuizen.

In de tweede helft ontbrandde het duel pas goed na de openingstreffer van de gasten uit Oldenzaal. Dennis Olde Hendrikman mocht van dik twintig meter uithalen uit een vrije trap en via de hand van Koiter en de paal vloog de bal tegen het net. Waar Dedemsvaart dit seizoen moeizaam met tegenslag kon omgaan, herpakte het zich goed en al snel maakte Kevin Roozendal de gelijkmaker. Patrick Pater kwam goed opzetten aan de linkerkant. Zijn voorzet werd eerst nog gemist, maar kwam uiteindelijk voor de voeten van Roozendal. Hij drukte het leder op knappe wijze en diagonaal schoot hij feilloos raak. Patrick Wijsman probeerde door middel van een wissel direct door te drukken. Patrick Vos kwam in het veld voor de hard werkende Rutger Postma. Dit om meer stootkracht voorin te krijgen. Aan de andere kant moest Dedemsvaart waakzaam blijven, want via Tim Nijhof had Berghuizen weer op voorsprong kunnen komen. Zijn kopbal werd door Marco Hulst geblokt bij de tweede paal. De slotfase was voornamelijk voor de thuisploeg. Eerst kwam Dilan van Bree aan de linkerkant goed door. Hij liet enkele tegenstanders zijn hielen zien, helaas kon zijn voorzet niet door Dedemsvaart tot doelpunt gepromoveerd worden. De grootste kans was er voor Patrick Vos. Kevin Roozendal zette knap voor vanaf de rechterkant en Vos kon alleen voor doelman Koop binnenschieten. Normaal een koud kunstje voor de goaltjesdief. Alleen ditmaal schoot hij recht op de doelman van Berghuizen. Ook een spectaculaire omhaal van Reamon Knol in de blessuretijd kon door doelman Koop gered worden. Zo pakte Dedemsvaart wel het eerste punt in de competitie, maar was er bij iedereen het besef dat er meer in zat. Volgende week is er een vrij weekend en over twee weken speelt Dedemsvaart de uitwedstrijd tegen Vogido uit Enschede.

Opstelling: Koiter; Nijhuis, Klinkenberg, Van der Bent, Pater; Van Zijl, Postma ( 60e Vos), Hulst, Roozendal; Knol en Van Bree

Gele kaarten: Nijhuis en Pater

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring