Happy drinks vinden gretig aftrek bij leer-lingen van De Zeven Linden

Happy drinks vinden gretig aftrek bij leer-lingen van De Zeven Linden

Maandag 6 oktober tot en met zondag 12 oktober was de week van de opvoeding. Vanuit het Centrum voor jeugd en gezin (CJG) deed De Zeven Linden mee aan de landelijke week van de opvoeding. Samen met Alex Govers (Tactus), Ruben Drost en Marije Versteeg (Jongerenwerk De Stuw), Margret Buiter (Bestuursdienst Ommen-Hardenberg beleidsmedewerker) wilden wij graag wat neer zetten bij ons op school in het kader van alcoholmatiging.

Er is gekozen voor een samenwerking met 'Happy Drinks'. Het concept Happy Drinks past perfect in het kader van het preventieve alcoholmatigingsbeleid. Er wordt een alternatief aangeboden voor alcohol. Er wordt de jongeren iets aangeboden wat ze wel mogen hebben, in plaats van het afkeuren van het nuttigen van alcohol. Uit onderzoeken blijkt dat dat een effectieve aanpak is onder de doelgroep jongeren.

Donderdag waren de jongerenwerkers in combinatie met CJG medewerkers en preventie medewerkers van Tactus aanwezig bij De Zeven Linden. Zij namen een quiz af onder de leerlingen. Deze quiz werd met hen nabesproken, waarna een winnaar werd bekend gemaakt.

Tussen 10:30 en 13:30 was er een cocktailshaker in de Kuil. De cocktails werden overgeschonken in mini cocktailglazen zodat er zoveel mogelijk leerlingen en docenten konden proeven van de alcoholvrije cocktails. Tijdens de baractiviteiten werden er ook flyers uitgedeeld aan de leerlingen met een recept van happy drinks, zodat ze thuis ook aan de slag kunnen met het maken van een alcoholvrije cocktail. Op de achterkant van de flyer staat beschreven waar de leerlingen terecht kunnen in de gemeente Ommen en Hardenberg als ze vragen hebben over alcohol, of waar ze terecht kunnen voor advies. Leerlingen van TCD hielpen mee met het uitdelen van de cocktails.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring