Succesvolle Afrikaloop

Succesvolle Afrikaloop

De Afrikaloop 2014 sloot vrijdag af en heeft het mooie bedrag van ruim 22.000 euro opgeleverd. Dit bedrag zal de komende tijd nog oplopen, omdat toegezegde bijdragen nog niet allemaal geïnd zijn en ook u nog steeds kunt helpen door een bedrag te storten. De wandelaars werden binnen gehaald onder djembee geroffel bij brasserie het Raethuys. Daar kregen ze tevens soep en een broodje aangeboden door het restaurant. Uiteraard was er voor de weekwandelaars de inmiddels fel begeerde Drentse kei als aandenken aan de Afrikaloop 2014. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde week. In een week tijd is de omtrek van het continent Afrika gelopen door beekdalen en in het stroomgebied van de Vecht en de IJssel, voor het derde jaar werd deze route gelopen. De hele week genoten de wandelaars van het heerlijke weer, de prachtige routes, de enorme gastvrijheid van de locale bevolking en de goede verzorging door de vrijwilligers.

Deelnemers die de kortste route liepen, legden in één week zo’n 150 kilometer af. Degene van de langste afstand ruim 250 kilometer. Daarnaast waren er wandelaars die één of enkele dagen meewandelden.

Door alleen met vrijwilligers te werken in zowel Nederland als in Afrika, komt de opbrengst volledig ten goede van de kinderen waar de Andreas Manna Stichting voor zorgt. In de directe leefwereld van deze kinderen worden projecten opgezet die leiden tot verbetering van opvang en zorg, onderwijs, landbouw en drinkwater. Niet alleen de kinderen maar ook de omgeving deelt daarin mee. Wilt u nagenieten van de wandelweek, dan kunt u de verslagen en foto’s bekijken op facebook en de website www.andreasmanna.org

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring