Honderden atleten bij Wintertriathlon Assen

Honderden atleten bij Wintertriathlon Assen

Wanneer op zaterdag 25 oktober de Wintertriathlon Assen van start gaat, is dat de eenendertigste maal dat het evenement in de Drentse hoofdstad wordt gehouden. Nog altijd is deze sportieve happening erg populair onder de sporters. Ook dit jaar hebben zich weer honderden deelnemers voor de Wintertriathlon Assen ingeschreven. Onder hen oud-wereldkampioene schaatsen Renate Groenewold uit Assen, die op de estafette meedoet. Verder tal van andere bekende atleten die al eerder successen hebben geboekt in Assen.

Naast de Wintertriathlon Assen (10 km lopen; 50 km fietsen en 20 km schaatsen) wordt op zaterdag 25 oktober ook het Nederlands Kampioenschap Duathlon korte afstand gehouden, over de afstanden 10 km lopen, 40 km fietsen en 5 km lopen.

De organisatie in Assen zag zich dit jaar geplaatst voor enkele ingrijpende wijzigingen ten opzichte van de voorgaande edities van de Wintertriathlon Assen. Voor het eerst in haar historie maakt het evenement geen gebruik meer van de overdekte hal bij de Bonte Wever (voorheen DeSmelt), waar sporters zich in voorgaande jaren altijd konden verkleden en opfrissen.

Bij de komende editie van de Wintertriathlon Assen zal de nieuwe sporthal op het sportpark Het Stadsbroek dienst gaan doen als kleed- en doucheruimte. Door deze verandering moesten ook andere locaties worden gezocht voor het parc fermé en enkele startplaatsen. Het tekent dat dat de mensen van de organiserende Stichting Wintertriathlon Assen erg flexibel zijn, want alle wijzigingen werden in korte tijd in het organisatiepatroon ingepast.

Doordat de Triathlon Bond het Nederlands kampioenschap Duathlon kwart afstand aan de Asser organisatie toebedeeld heeft, is het programma ten opzichte van voorgaande jaren ook omgezet. De start van de Wintertriathlon Assen is op zaterdagochtend. Om 09.15 uur starten de bijna 100 deelnemers aan de sprintafstand en om 10.00 uur starten de 150 wedstrijdatleten voor hun Wintertriathlon. Dat doen ze samen met de recreanten en estafette. De finish van de Wintertriathlon is op de ijsbaan van de Bonte Wever.

Het Nederlands Kampioenschap Duathlon heeft als starttijd 13.35 uur en net als de deelnemers aan de verschillende afstanden van de Wintertriathlon starten ook de duatleten vanaf het sportpark Het Stadsbroek op de asfaltbaan. Voordat de dames en heren op het NK kwartafstand aan hun klus beginnen, start de jeugd voor hun NK om 12.30 uur, de sprint en de Asser Duathlon om 13.15 uur.

Het was Teun Sweere die afgelopen jaar Nederlands Kampioen Wintertriathlon in Assen werd. De Brabander heeft nog niet ingeschreven, dus de kans is groot dat Assen dit jaar een andere winnaar krijgt.

Misschien dat Tido Tinga (Bolsward) weer kan uitpakken met een goede prestatie of staat er een verrassende nieuwkomer op. Kurt de Nes (Zwolle) staat opnieuw op de deelnemerslijst en deze krachtpatser zal alles uit de kast halen om weer zo hoog mogelijk te eindigen. Een bekende deelnemer, die bijna jaarlijks aan de Wintertriathlon Assen meedoet, is ook (zanger) Sieb van de Ploeg, die met zijn broer Jacob aan de start verschijnt.

Ook Assenaar Robert Beute staat weer aan de start en voor hem is het een jubileum, want Beute doet voor de 25e maal aan de Wintertriathlon Assen mee.

Bij de dames komt er waarschijnlijk ook een andere winnaar, want Monique Elfrink, winnares van 2013, staat (nog) niet op de lijst. De inschrijving loopt overigens nog een aantal dagen door. Yvonne Tinga doet wel mee en zij moet in staat worden geacht een podiumplaats te behalen.

Opvallende deelnemers bij de vrouwen is wielrenster Loes Gunnewijk. Zij liep eerder dit jaar een schouderbreuk op, maar ze zit inmiddels weer op de fiets en werkt hard aan het herstel.

Bij de estafette komt ook een team jonge gretige Assenaren aan de start: Coen Rijpma, Sander Iwema (broer van motorcoureur Jasper) en Jorrit van de Kant.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring