SCD’83 bij Bruchterveld naar winst in boeiend duel 1-2

SCD’83 bij Bruchterveld naar winst in boeiend duel 1-2

In een boeiende wedstrijd van begin tot het einde op het sportpark “De Noppenweide “in Bruchterveld tussen de plaatselijke trots Bruchterveld en het bezoekende SCD’83 zagen de toeschouwers twee ploegen die voor de winst gingen. In een wedstrijd met twee verschillende speelstijlen Bruchterveld met lange ballen en snel druk zetten en een SCD’83 dat in technisch voetbal en in de combinatie naar de oplossingen zocht. Uiteindelijk was het SCD’83 dat met haar spel de 1 – 2 winst mee naar Dedemsvaart nam.

De aftastende beginfase hadden beide ploegen snel achter de rug het was SCD’83 dat redelijk snel de voorsprong pakte. Bruchterveld had in de 6e minuut al een waarschuwing gehad maar haalde nog opgelucht adem toen de treffer van Frank Redder wegens buitenspel werd afgekeurd maar een minuut later lag de bal weer achter doelman Koen Godeke. Een snelle ingooi van Stan Dekker op Frank Redder werd strak voor geschoten Erik Wencker kwam goed naar binnen en knalde de bal tegen het dak van het doel 0 – 1.

Daarna ontstond er een aantrekkelijk duel met kansen over en weer Bas Waterink de topscoorder van Bruchterveld wist koppende het doel van SCD’83 niet te vinden en doelman Robert Withaar kon bij een vrijetrap van Koen Otten nog net over tikken. Aan de andere kant werd goudhaantje Nick Dekker nog net gestuit op weg richting doel Bruchterveld en schoot Martijn Hamhuis rakelings naast. In de 27e minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte Bas Waterink tot dan behoorlijk aan banden gelegd werd bij een cornerbal over het hoofd gezien en kon vrij in koppen 1 – 1. Het was doelman Koen Godeke zijn ploeg bij een sterke fase van SCD’83 op de been hield via Nick Dekker , Stephan Prins, Stan Dekker, Frank Redder en Ramon Hulleman kregen de geel-blauwen een aantal uitstekend kansen maar stranden op de sluitpost. Achterin bracht SCD’83 het zichzelf onnodig in de problemen door slordig spel en verkeerde keuzes die leiden tot kansen voor de thuisploeg waaronder een opgelegde voor Bas Waterink die zag dat Withaar zijn inzet met een uitstekende reactie onschadelijk maakte.

Ook in de tweede helft verloor de wedstrijd weinig van haar aantrekkelijkheid en passie wel werd het slordiger maar de kansen bleven voor beide doelen zich voordoen. Bruchterveld schroefde de druk wat meer op en in de 56e minuut bleek SCD-doelman Withaar vriendschap gesloten te hebben met de lat die zag hoe de bal uit een vrijetrap van Lesley op de Haar via onderkant het veld weer in stuiterde. En ruimde de SCD verdediging paniekerig een voorzet van Gerwin Stegeman op zonder dat de voorwaartsen er van konden profiteren. Na een kwartier ontworstelde SCD’83 aan de druk en kregen mogelijkheden doelman Godeke wist met een reflex nog het schot van Martijn Hamhuis onschadelijk te maken maar capituleerde in de 62e minuut op de inzet van de aanvoerder die de assist van Stan Dekker uitstekend binnen schoot 1-2. Hierna maakte de thuisploeg de fout door te gehaast op jacht te gaan naar de gelijkmaker. SCD’83 verzuimde definitief de trekker over te halen door een aantal goede kansen te laten liggen. Tot het eindsignaal van scheidsrechter Moeken bleef het spannend en kroop SCD’83 in de 90e minuut door het oog van de naald nu was de kruising die een treffer van Bruchterveld uit de vrijetrap van Lesley op de Haar in de wegstond. Eindstand 1 – 2.   

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring