Collectief sterk Dedemsvaart pakt eerste driepunter tegen Vogido ( 1-2)

Collectief sterk Dedemsvaart pakt eerste driepunter tegen Vogido ( 1-2)

Dedemsvaart heeft vanmiddag verrassend gewonnen van hoogvlieger Vogido. De ploeg uit Enschede, getraind door oud – prof Theo Vonk, werd met 1-2 verslagen. De equipe van Patrick Wijsman speelde als een hecht collectief en ging voor elkaar door het vuur. Door doelpunten van Reamon Knol en Kevin Roozendal kon eindelijk de felbegeerde drie punten worden bijgeschreven.

Het eerste gevaar van de wedstrijd was wel voor de thuisploeg. Al binnen de minuut kreeg Vogido een vrije trap toegekend op een aantrekkelijke plek. Gelukkig voor Dedemsvaart schoot Dilling het leder keihard achter doelman Koiter tegen de lat. In het vervolg ontspon zich een wedstrijd die gekenmerkt werd door een sterker Vogido, maar die zich geen raad wist met het compacte en georganiseerde spel van Dedemsvaart.

De oranje- blauwen probeerden voornamelijk om er met snelle counters uit te komen. Dilan van Bree was een plaag voor de defensie van Vogido, maar werd nog niet echt gevaarlijk. Aan de andere kant kwam Vogido er combinerend niet uit en zij waren voornamelijk gevaarlijk via afstandsschoten. Deze werden allemaal een prooi voor de solide keepende Koiter.

De grootste mogelijkheid voor Dedemsvaart in de eerste helft was er voor Reamon Knol. Uit een corner kon hij vrijstaand uithalen. Alleen zijn poging ging hoog over het door Jacco Ros verdedigde doel.

In de tweede helft was het zelfde spelbeeld te zien. Vogido probeerde wel, maar werd absoluut niet gevaarlijk. Dit was mede te danken aan het uitstekende spel van de Dedemsvaart defensie. Er werd kort gedekt en fanatiek gespeeld. Daarmee werd de mindere individuele kwaliteit ruimschoots gecompenseerd.

Na tien minuten spelen in het tweede bedrijf kwam Dedemsvaart zelfs op voorsprong. Kevin Roozendal bediende met een uitstekende beweging Reamon Knol en die schoot onberispelijk diagonaal raak, 0-1. Vogido reageerde direct door een extra aanvaller te brengen. Ondanks deze omzettingen werd de thuisploeg amper gevaarlijk.

In de zeventigste minuut breidde Dedemsvaart de voorsprong verder uit. Na een snelle counter werd Dilan van Bree bereikt. Hij behield keurig het overzicht en vond Kevin Roozendal op de zestien meter. Roozendal bleef kalm en schoof heel netjes de 0-2 tegen de touwen.

Vogido ging nu helemaal aanvallend spelen en de druk op het doel van Dedemsvaart werd groot. Gelukkig bezweek de defensie van Dedemsvaart maar een keer. Daar had Vogido zelfs de hulp van Dedemsvaart voor nodig. Een voorzet vanaf de linkerkant werd namelijk door Bernard van der Bent achter doelman Koiter gekopt.

In de slotfase was het billenknijpen geblazen. Vogido pompte de ballen in de zestien meter, maar Dedemsvaart had overal een lichaamsdeel tussen.  Na negen lange minuten blessuretijd floot scheidsrechter Raben eindelijk voor het eind. De opluchting bij staf en spelers was groot nadat er eindelijk een overwinning gevierd kon worden.

Hopelijk geeft deze verrassende overwinning vertrouwen voor de thuiswedstrijd tegen Victoria’28 volgende week.

Opstelling: Koiter; Nijhuis, Klinkenberg, Van der Bent, Pater; Van Zijl, Hulst, Roozendal, Postma; Van Bree en Knol. 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring