Joop Assen bedankt vrijwilligers Hospice

Joop Assen bedankt vrijwilligers Hospice

‘Het is fantastisch wat jullie allemaal doen, daar wil ik jullie graag op deze manier voor bedanken’.

Geëmotioneerd beleefde Joop Assen, founder van de Hospice, de gezellige ontmoetingsavond te midden van bijna iedereen die op de één of andere manier bij de Hospice betrokken is. Ruim 50 personen genoten zichtbaar – en hoorbaar – van deze avond, aangeboden door Joop. Er werd veel gepraat en gezongen, middels een lied werd Joop verrast en werd hem een cadeau aangeboden met daarbij het verzoek het in de Hospice te mogen ophangen. Prachtige foto’s van de gebr. Assen, zo’n 60 jaar geleden gemaakt, krijgen een ereplaats in de Hospice, waar inmiddels een aantal gasten liefdevol verzorgd en begeleid zijn naar het naderende levenseinde.

De Hospice, met daarbij een schare vrijwilligers die zich naast de professionele zorg inzetten, manifesteert zich een half jaar na de opening als een bijzondere plaats in de samenleving. In de Hospice is ruimte voor twee gasten, waarvan de arts verwacht dat de levensverwachting nog ongeveer drie maanden is.  Uit evaluatiegesprekken met nabestaanden blijkt dat de ontvangst en verzorging in de Hospice zeer positief, als ‘een warme deken’ wordt ervaren.

‘Dit is nu precies wat Joop en ik voor ogen hadden. Een mooi gebouw is natuurlijk heel fijn, maar het gaat om de inhoud, de inzet en de beleving. Onze getrainde vrijwilligers voelen zich helemaal thuis, stralen dat uit en dat voelt iedereen die binnenkomt’, aldus Lijntje Moons, naast Joop Assen initiatiefnemer van de Hospice. Lijntje: ‘Met elkaar gaan we zo door, gedragen door de gemeenschap en gesterkt en geïnspireerd door de ervaringen bieden we warmte en troost in de moeilijkste periode van het leven’.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring