Voormalige inbreker trekt weinig publiek tijdens thema avond (SHH)

Voormalige inbreker trekt weinig publiek tijdens thema avond  (SHH)

Stichting Huurdersbelangen Hardenberg organiseerde donderdag avond in MFC de Baron een avond over veiligheid en preventie. Rond 19.00 uur keek voorzitter Ruud Moison bezorgelijk rond, er was buiten de genodigde gasten, slechts 1 persoon op deze avond afgekomen. Men overwoog om de avond af te blazen, maar gelukkig kwamen er op de valreep nog enkele gasten binnen zodat men de avond toch doorgaan kon laten vinden. Als gasten waren aanwezig ex inbreker Evert Jansen, bestuurder van de Veste Janine Gerardts en  namens de politie  Arjen Kuik. Na het welkoms woord van Ruud stelde Janine Gerardts zich voor namens de Veste. Met haar visie liet zij duidelijk blijken dat ze zeker niet alleen voor stenen gaat, maar ook  de contacten  met de huurders heel belangrijk vind. Vervolgens kwam ex inbreker Evert Jansen aan het woord, om te laten zien en horen hoe een inbreker te werk gaat.

Met zijn passie om ieder mens te behoeden dat er bij hun ingebroken word, vertelde hij zijn verhaal gezien door de bril van een inbreker. 5 dagen in de week trekt Evert in samenwerking met gemeentes en politie door het land om zo zichtbaar mogelijk te laten zien, hoe we zelf de dieven de gelegenheid geven om in te breken. Het is namelijk zo , tegenwoordig neemt een inbreker zelf geen gereedschap meer mee, ze pakken het zo uit de schuur. Ook heeft Evert in Dedemsvaart een 3 uur verdacht rond gelopen, maar ook dit keer kwam er geen melding bij de politie binnen. Het komt er op neer dat de sociale controle in de buurt weer terug moet komen. Volgens Evert hebben dieven een hekel om aangesproken te worden, maar ook al zien mensen iets verdachts dan melden ze dat nog niet direct bij de politie, wat zeker wel moet gebeuren was de reactie van Arjen Kuik namens de politie  , wil men de buurt veilig maken tegen diefstal zal men als inwoners de handen in heen moeten slaan, en niet moet schromen bij iets verdachts 112 te bellen

De inwoners van Dedemsvaart hebben zeker een boeiende en leerzame avond mis gelopen. Tijdens het na praten werden nog mogelijkheden bekeken voor een herkansing.

Het was zeker een geslaagde avond.   

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring