De Star Ommerschanstocht trekt vele deelnemers.

De Star Ommerschanstocht trekt vele deelnemers.

De Star Ommerschanstocht was zaterdag onder zonnige omstandigheden met een opkomst van zo’n zeventig recreatieve hardlopers zeer geslaagd. Uit de hele regio kwamen lopers al dan niet van loopgroepen, zoals Codac uit Coevorden, Bos Bedden uit Nieuwleusen, de Reestrunners uit De Wijk, Spurt’88 en loopgroepen De Krim en Gramsbergen.

Opvallend was dat de meeste lopers voor de langste afstand gingen, omdat ze niets van de omgeving wilden missen en lekker hebben gelopen zonder tijdsdruk. Ze kwamen op plekken waar ze nooit zouden komen, het was voor velen een verrassingstocht. Ook ging een aantal wandelaars op pad, ook zij kwamen op paden, welke ze niet kenden.

Voor de tweede keer was molen de Star de start/finishlocatie en dat bleek ook nu weer een groot succes te zijn zowel bij aankomst, maar vooral na afloop qua sfeer en gezelligheid. Ook de extra opgetrommelde vrijwilligers en molenaars waren enthousiast en boden de deelnemers na afloop wat lekkers aan bij de koffie en thee, ook was er een kruidenbittertje voor de liefhebbers. Molen de Star was blij met het extra bezoek en deze werd ook bezichtigd en men kon nog wat ingrediënten kopen. Zelfs plaatsgenoten waren hier nog niet eerder geweest en de kans is groot dat menigeen later nog eens met het gezin terugkomt bij molen De Star.

De route was zeer afwisselend door bos en langs weilanden met fraaie uitzichten. Men liep langs prachtige plekken nabij de Ommerschans, het Canadabos, de oude begraafplaats en over het Dronkenmanslaantje.

Het was de 15e duurloop in zeven jaar, welke door Henny Berends was uitgezet, maar hij kon nu ook weer enkele vrijwilligers inzetten om de hele groep door het mooie gebied te loodsen.

In het voorjaar regelt hij weer een Reestdal duurloop (25/4), dit keer vanaf camping Het Reestdal. Iedere route gaat over andere paden en is grotendeels tegengesteld dan de laatste keer, dus het verveelt de lopers nooit.

Het motto blijft; sportend genieten c.q. genietend sporten in de mooie natuur rondom Balkbrug.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring