Nederlands Kampioenschap Behendigheid voor honden in Balkbrug.

Nederlands Kampioenschap Behendigheid voor honden  in  Balkbrug.

De FHN (Federatie Hondensport Nederland) organiseert jaarlijks een kampioenschap waar alleen deelnemers aan mee kunnen doen die in de FHN competitie de daarvoor vereiste resultaten hebben behaald. De competitie is verdeeld in diverse klassen. Men begint in de laagste klasse en kan dmv promotiepunten opklimmen naar een hogere klasse. Voor elke maat hond is een hoogte cq niveauklasse volgens reglement waar de combinatie in mag deelnemen aan de wedstrijden. De competitie bestaat over gemiddeld 14 wedstrijden en wie daar gedurende het wedstrijdseizoen het beste presteert heeft de kans een competitieprijs te winnen.

Het NK is een dag wedstrijd waar de beste deelnemers uit competitietegen elkaar strijden om de felbegeerde Kampioens Bokaal te veroveren. Ook hier geldt dat per klasse (hoogte/niveau) een kampioensprijs kan behalen. Er kan er echter maar één met de dagprijs/wisseltrofee naar huis en dat is de combinatie die over de 3 wedstrijdonderdelen van deze dag het allerbeste resultaat heeft behaald. En deze winnaar kan uit elke klasse/niveau komen.

Op dit NK worden ook de deelnemers voorgesteld die de FHN gaan vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap welke van 8 t/m 12 april 2015 in Italië gehouden zal gaan worden. Een team van ca 13 deelnemers zal onder begeleiding van teammanagers Tonny Wierda en Verena Boom proberen veel prijzen mee naar huis te nemen.

Dit jaar zijn we te gast op de fantastische locatie de Diamanthal te Balkbrug. Hier worden jaarlijks meerdere FHN behendigheidswedstrijden gehouden. Een hond vriendelijke locatie waar we graag naar toe gaan.

Bent u geïnteresseerd hoe deze toppers presteren, dan bent u van harte welkom op zondag 23 november. De wedstrijden beginnen om 9 uur en de toegang is gratis. De locatie is rolstoelvriendelijk en er is voldoende parkeergelegenheid. 

 Voor info kijk op info@diamanthal.nl

 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring