Leerlingen van De Zeven Linden dragen bij aan een oplossing voor de verkeersveiligheid in het woongebied Moeshoek in Slagharen

Leerlingen van De Zeven Linden dragen bij aan een oplossing voor de verkeersveiligheid in het woongebied Moeshoek in Slagharen

Leerlingen van De Zeven Linden die in de voorexamenklassen zitten, hebben deelgenomen aan de jaarlijkse politieke markt op hun school. Dit is een verplicht onderdeel voor het vak Maatschappijleer. De leerlingen hebben per groepje een probleem in de gemeente Hardenberg uitgezocht. Daarnaast hebben ze ook mogelijke oplossingen voorgedragen aan de afgevaardigden van de gemeente Hardenberg. Uiteindelijk is hier een winnaar uitgekomen! Een van de problemen dat dit groepje aankaartte, was de slechte kwaliteit van de Moeshoek (weg tussen Slagharen en Dedemsvaart), waardoor leerlingen in gevaarlijke situaties terecht kunnen komen.
 

Op vrijdag 21 november komt er een afvaardiging van de gemeente Hardenberg naar De Zeven Linden. De leerlingen krijgen vanaf 13:15 uur een terugkoppeling op de plannen en oplossingen die ze bedacht hebben. Onder leiding van Erika Kloekhorst (PVDA) zijn drie voorgedragen ideeën uitgezocht. Twee daarvan worden ook daadwerkelijk uitgevoerd, waaronder o.a. de Moeshoek. Op vrijdag 21 november vertellen wethouders Janssen (CU) en Prinsse (CDA) welke ideeën uitgewerkt zijn en waarom één idee niet uitvoerbaar is.

Uw aanwezigheid als inwoner van de gemeente Hardenberg wordt op prijs gesteld. Wij hopen u op 21 november om 13:15 uur op De Zeven Linden te mogen begroeten.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring