TSA nog niet op volle kracht

TSA nog niet op volle kracht

Maandagavond 17 november was het zo ver: de tot twee keer toe uitgestelde volleybalwedstrijd tegen de ploeg “Lef” uit Nieuwlande werd toch gespeeld. Vanwege maar liefst 4 langdurig geblesseerde spelers bij het Dedemsvaartse “Total Security Advice”-team was het lastig een datum te vinden.

De sinds februari van dit jaar in gebruik zijnde sporthal zit onder het dak van MFC “De Opsteker”,  en was een welkome verbetering ten opzichte van de oude gymzaal. TSA begon de wedstrijd dan ook met “goeie zin”.

De eerste set kon met een kleine voorsprong worden ingezet, maar de thuisspelende ploeg Lef liet zich niet uit het veld slaan en de punten liepen gelijk op tot een stand van 19-19. Daarna werden een aantal pass fouten gemaakt en TSA keek tegen 4 punten achterstand aan. Dit liet Lef zich niet meer afpakken en de spannende eerste set eindigde dan ook in 25-20. In de 2 minuten rust werd het relatief nieuwe spelsysteem van TSA geëvalueerd, maar als belangrijkste missende factor werd toch de passing genoemd.

In de tweede set was het eveneens spannend. Het 2-4 spelsysteem van TSA wierp zijn vruchten af, wat tot uiting kwam in een sterke middenaanval, waar Lef een onvoldoende blok tegenover zette. Toch was ook in deze set de pass te vaak onnauwkeurig, waardoor de set-up onvoldoende geplaatst kon worden. De buitenaanval kwam hierdoor niet tot zijn recht, mede veroorzaakt door een sterke dubbele blokkering aan die kant. De set werd afgesloten met een nipte achterstand: 25-21.

Vol goede moed ging TSA de derde set in, maar ook nu was de Nieuwlandse ploeg net te sterk, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-0 verlies voor TSA. Toch kijkt “Total security Advice” terug op een goede wedstrijd waarin het spelsysteem steeds soepeler verloopt en men dus met vertrouwen de toekomst tegemoet ziet.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring