Afvaardiging van de gemeente Hardenberg naar De Zeven Linden

Afvaardiging van de gemeente Hardenberg naar De Zeven Linden

Leerlingen van De Zeven Linden dragen bij aan een oplossing voor de verkeersveiligheid in het woongebied Moeshoek in Slagharen

Leerlingen van De Zeven Linden die in de voorexamenklassen zitten, hebben deelgenomen aan de jaarlijkse politieke markt op hun school. Dit is een verplicht onderdeel voor het vak Maatschappijleer. De leerlingen hebben per groepje drie probleem in de gemeente Hardenberg uitgezocht. (Toegankelijkheid Sporthal de Citadel voor mensen met beperkingen, toestand van de Moeshoek weg en T splitsing het Rak de Langewijk) Daarnaast hebben ze ook mogelijke oplossingen voorgedragen aan de afgevaardigden van de gemeente Hardenberg. (Namens BTB groep =Bereikbaarheid, Toegankelijkheid & Bruikbaarheid) was Johan Otten ook aanwezig.  Uiteindelijk is hier een winnaar uitgekomen! Een van de problemen dat dit groepje aankaartte, was de slechte kwaliteit van de Moeshoek (weg tussen Slagharen en Dedemsvaart), waardoor leerlingen in gevaarlijke situaties terecht kunnen komen.
 Vrijdag kwam er een afvaardiging van de gemeente Hardenberg naar De Zeven Linden. De leerlingen kregen vanaf 13:15 uur een terugkoppeling op de plannen en oplossingen die ze bedacht hadden. Onder leiding van Erika Kloekhorst (PVDA) zijn drie voorgedragen ideeën uitgezocht. Twee daarvan zijn ook daadwerkelijk uitgevoerd, waaronder o.a. de Moeshoek en de toegankelijkheid de Citadel Vrijdag vertelden wethouders Janssen (CU) en Prinsse (CDA) welke ideeën uitgewerkt zijn en waarom één idee (T splitsing het Rak de Langewijk)  niet uitvoerbaar is. 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring