Jim Redman Vriend van het TT Circuit.

Jim Redman Vriend van het TT Circuit.

Kort geleden werden wij (bestuur Vriend van het TT Circuit)  verrast met de inschrijving van een wel heel prominente Vriend. Niemand minder dan Jim Redman heeft, dankzij bemiddeling van Bé Hoiting (Gieten), zich inschreven als Vriend van het TT Circuit. De zesvoudig wereldkampioen motorracen heeft zich in het rijtje geschaard bij Wil Hartog, Egbert Streuer, Jurgen van den Goorbergh en vele anderen. De Stichting Vrienden TT Circuit Assen is enorm trots dat Jim Redman is toegetreden tot de vriendenorganisatie.

Dat Jim Redman (8-11-1931) niet de eerste de beste is, laat zijn palmares zien. Hij beleefde in de jaren zestig de hoogtepunten in zijn motorsportcarrière. Redman werd zes maal wereldkampioen, waarvan viermaal in de 350cc (1962, 1963, 1964 en 1963) en twee maal in de 250cc (1962 en 1963). Zijn laatste Grand Prix-overwinning was in 1966, in de 500cc bij de TT van Assen. In 1963 leverde Redman ook een bijzondere prestatie tijdens de TT in Assen, door op één dag drie overwinningen te boeken: in de 125cc, 250cc en 350cc. In augustus van dit jaar (2014) was Jim Redman nog actief in de Historische Motor GP Eext. De foto’s zijn van het optreden in Eext.

Jim Redman liet bij zijn inschrijving als Vriend TT Circuit het volgende weten: “Assen is altijd mijn favoriete circuit geweest. Ik heb uitstekende herinneringen aan Assen, mede doordat ik Phil Read daar in 1964 versloeg, terwijl hij op een veel snellere motor reed. En ook aan mijn overwinning in de 500cc., na een val van Mike Hailwood, bewaar ik heel goede herinneringen. De kers op de taart was natuurlijk mijn zege in drie verschillende klassen op één dag in 1963. Dat zijn belevenissen die Assen tot mijn meest favoriete circuit ter wereld maken. Ik vind het mooi dat ik nu ook Vriend van jullie circuit ben geworden.”

Wilt u ook gratis Vriend van TT circuit worden, kijk op www.vriendentt.nl

Foto’s Jan Burgers.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring