Vele prijzen wijnen Reestlandhoeve.

Vele prijzen wijnen Reestlandhoeve.

Terugblik op wijnseizoen 2014

De wijngaard is volop in herfsttooi en de bladeren zijn bijna allemaal gevallen. Een jaargetijde waarop de wijngaard in rust gaat en al zijn reserves opslaat om volgend jaar opnieuw te kunnen produceren. Een belangrijke fase in de wijngaard waarin de takken verhouten die volgend jaar de nieuwe basis zullen vormen voor de nieuwe druiven. Het is niet alleen een periode van rust voor de wijngaard maar ook wij komen tot rust na een drukke zomer al blijft er natuurlijk altijd van alles te doen in en om de wijngaard en natuurlijk in de wijnmakerij.

Behalve in het voorjaar hebben we in de zomer geen extreme regenval gehad waardoor de schimmeldruk beperkt bleef. Alleen vlak voor de oogst kwam er nog even een tegenvaller in de vorm van de Suzuki fruitvlieg. Een exoot uit Azië die zijn eieren in o.a. de druiven legt. Die eieren groeien vervolgens uit tot larven. Dit proces heeft uiteindelijk de vorming van azijn tot gevolg. Een vlieg die in de verste verte niet lijkt op onze eigen huis-, tuin- en keuken-fruitvlieg maar nog het meest op een kleine strontvlieg. Met name de Muscat Bleu druiven vielen erg in de smaak bij de Suzuki fruitvlieg en dit maakte dat we selectief moesten plukken. Door de enorme inzet van de plukkers is het gelukt om een goede schifting te maken tussen de gave druiven van de aangetaste trossen en dit heeft er voor gezorgd dat we dit jaar voor het eerst een rode muskaatwijn gaan maken (type opgesterkte rode wijn). Door de mooie zomer was de kwaliteit eindelijk goed genoeg om er e en rode wijn van te maken. De eerste resultaten zien er veelbelovend uit.

 

Prijzenregen

Tijdens het Austria Wine Challenge 2014 zijn de Reestlander wijnen weer zeer goed beoordeeld.

De Reestlander Parel 2013 kreeg 88,9 punten, goed voor een zilveren medaille

De Reestlander Rosé 2013 kreeg 85,9 punten, goed voor een kwaliteitszegel

De Reestlander Wit 2013 had 88,7 punten, goed voor een zilveren medaille

De Reestlander Rood-Amici 2012 kreeg 90,5 punten, goed voor een gouden medaille

De Reestlander Royal 2013 kreeg 91,5 punten, goed voor een gouden medaille

Mooi om te zien dat de Reestlander wijnen nu al voor het derde jaar zo goed beoordeeld worden tussen bijna 12.500 wijnen uit de hele wereld. Zeker omdat wijndruiven telen in Nederland echt niet altijd eenvoudig is. Het is fijn om te merken dat alle inspanningen dan zo beloond worden.

Kijk voor meer info op: www.reestlandhoeve.nl

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring