AMBC Staphorst krijgt finale Europees kampioenschap grasbaan toegewezen.

AMBC Staphorst krijgt finale Europees kampioenschap grasbaan toegewezen.

De Nederlandse motorbond KNMV heeft middels een officieel schrijven laten weten dat de motorclub AMBC uit Staphorst door de Europese motorbond FIM Europe is uitverkozen tot het organiseren van de finaleronde om het Europees kampioenschap grasbaanracen in de Special klasse individueel. 

Deze finale zal in Staphorst op 18 juli 2015 plaatsvinden. De AMBC laat middels voorzitter Henk Haasjes weten zeer verheugd en blij te zijn dat de keuze op de AMBC is gevallen. 'We kunnen wel wat goed nieuws gebruiken in deze tijd waarin de nadruk vooral ligt op het voorlopig sluiten van onze crossbaan. Dit is een motivatie voor alle actieve leden en vrijwilligers die we hebben maar bovenal een grote pluim op de hoed van onze grasbaancommisie met aan hun hoofd bestuurslid Roel Poolman. Deze groep heeft de afgelopen jaren een constant hoog peil laten zien bij het organiseren van onze jaarlijke Internationale grasbaanraces."

Dit is niet onopgemerkt gebleven zo blijkt. Deze verkiezing is volgens de landelijke bond het gevolg van het jarenlang organiseren van goede wedstrijden die altijd vergezeld gingen van een grote pubieke opkomst uit de gemeente en de regio. Ook de vaste, reguliere, grasbaan bezoeker prees altijd de organisatie in Staphorst die middels het evenemententerrein De Tippe een prachtige locatie heeft waar alle faciliteiten in feite aanwezig zijn. Deze finale mag ook als een pluim gezien worden voor het bestuur van evenemententerrein De Tippe in Staphorst. Samen met de AMBC kan er in juli 2015 een prachtig evenement neergezet worden.

De finale in Staphorst wordt voorafgegaan door twee semi- finales. Op 26 april vind er in het Engelse Swingfield de eerste semi- finale plaats. Deze wordt gevold door een tweede op 07 juni in het Duitse Bielefeld.
Vanwege deze finale zal de AMBC afwijken van haar traditionele datum. Normaliter vinden de Internationale grasbaanraces in Staphorst altijd plaats op de laatste vrijdagavond van de bouwvak vakantie. Volgend jaar vind de finale plaats op de eerste zaterdag van de bouwvak vakantie.

De AMBC had de wens bij de KNMV neergelegd om de finale in 2016 te mogen organiseren. In dat jaar viert de club haar 50- jarig bestaan. Vanwege een rouleringssysteem tussen de landen waarin het grasbaanracen georganiseerd wordt was Nederland echter in 2015 weer aan de beurt. De landelijke bond honoreert dus de wens van de AMBC om deze finale te mogen organiseren. Weliswaar vanwege het genoemde feit dus een jaar te vroeg maar daar zullen de Staphorster grasbaanfans maling aan hebben.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring