Meld u aan bij Avereest Alert.

Meld u aan bij Avereest Alert.

Woont u in Dedemsvaart of Balkbrug? Meld u dan aan voor de BuurtWhatsApp.

Wat is een BuurtWhatsApp?
Een BuurtWhatsApp is een WhatsAppgroep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht.
Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Wettelijke toezichthouders kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan. Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden.
Met het melden van verdachte situaties in een BuurtWhatsApp, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie overgaan.
In diverse dorpen en steden in Nederland heeft de BuurtWhatsApp inmiddels al tot succes geleid. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken gedaald.
AvereestAlert is i.s.m. de politie tot stand gekomen. Een BuurtWhatsApp kan de veiligheid in uw buurt verbeteren, maar de groep moet geen complete chaos worden. Er zijn een aantal tips en spelregels opgesteld. Zie hiervoor de deelnemersvoorwaarden op www.avereestalert.nl.

Ook staan wij met een WhatsApp groep in verbinding met omliggende dorpen om zo bij regio overschrijdende zaken meldingen naar elkaar door te sturen.

Aanmelden kan via www.avereestalert.nl.


© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring