Verschillende groepen weer Present

Verschillende groepen weer Present

Op zaterdag 13 december jl. zijn er weer verschillende groepen voor Stichting Present Hardenberg aan de slag gegaan. Eén groep bestond uit wel veertien vrijwilligers! Die groep bestond uit gemeenteleden van de kerk Het Morgenlicht uit Hardenberg die gezamenlijk een project wilden gaan doen. Present had een hulpvraag voor de groep waar een voortuin bestraat moest worden en na een projectbezoek is de groep hiermee akkoord gegaan.
Na een aantal dagen storm en veel regen was het op zaterdag 13 december droog en was er weinig wind. De groepsleden hadden gezamenlijk ontbeten in de kerk en konden daarna vol energie aan de slag in de tuin in Hardenberg. Tijd om rustig op te starten was er niet, meteen werd het gras uit de grond gespit en werden de oude tegels verwijderd. Geel zand was gesponsord door de groep, trilplaat door de Habo groep Hardenberg en er zijn wel vier aanhangers vol met zwart zand gestort bij Veltink in Bruchterveld. Allemaal gesponsord! Dit zorgde voor ademruimte bij de hulpontvanger die het financieel niet breed heeft.
 De groep verwachtte ongeveer tot 16 uur ’s middags bezig te zijn, maar dankzij de grootte van de groep was de voortuin om 14.30 uur helemaal bestraat. De hulpontvanger was erg blij met deze geboden hulp, want zij had net die week haar scootmobiel gekregen en kon niet op een fatsoenlijke manier bij haar voordeur komen.
Op een andere plek in de gemeente Hardenberg was een klein groepje van twee flexwerkers bezig in een tuin. Eén vrijwilliger was in de achtertuin bezig om blad te verwijderen, terwijl de ander in de voortuin bezig was om de banden langs een tegelpad te verlagen. De banden staken een stuk boven de grond uit en hier waren al verschillende mensen over gestruikeld. Reden voor Present om deze meneer te komen helpen. Dit project was na een uurtje al geklaard!
Het resultaat van beide projecten was erg mooi en ook de hulpontvangers waren erg blij met de geboden hulp.

Meer informatie
Bent u werkzaam voor een maatschappelijke organisatie en geïnteresseerd in een samenwerking met Present in uw regio of woonplaats? Of wilt u als vrijwilliger aan de slag? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erna Martens, viainfo@presenthardenberg.nl , 0523-271666, 06-57336644.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring