Lustrum Combitrefbaltrophy met record aantal kinderen

Lustrum Combitrefbaltrophy met record aantal kinderen

Een recordaantal kinderen heeft dit jaar meegedaan aan de Combitrefbaltrophy voorronde Dedemsvaart. De combitrefbaltrophy is een trefbaltoernooi dat georganiseerd wordt door de Combinatiefunctionarissen Sport van de bestuursdienst Ommen-Hardenberg. Dit jaar was de vijfde editie dat dit evenement georganiseerd werd. Leerlingen van groep 5 t/m 8 van de basisscholen konden deelnemen. Aanmelden was dit jaar voor het eerst volledig digitaal en dat moest via de voor de leerlingen bekende internetsite www.hardenbergkids.nl

 

Trefballessen tijdens de gymles en trefbalclinic

 Alle leerlingen uit groep 5 t/m 8 hebben ter voorbereiding op het trefbaltoernooi tijdens de gymlessen trefballessen gekregen van de Combinatiefunctionaris Sport.

Tijdens de lessen leerden de leerlingen de regels en werden zij enthousiast gemaakt voor de Combitrefbaltrophy. In Dedemsvaart is op woensdagmiddag 17 december in de Citadel nog een trefbalclinic georganiseerd door sportklas leerlingen van De Zeven Linden.

 Fairplayprijs en finale in Bergentheim

 Op maandagochtend 22 december stond het toernooi voor groep 5/6 op het programma. Van bijna alle basisscholen uit Dedemsvaart waren teams geformeerd. Leerlingen mochten zelf teamnamen verzinnen. Elf teams verdeeld over twee poules namen het tegen elkaar op in potjes van 10 minuten. Behalve dat er plaatsing voor de gemeentelijke finale op woensdag 7 januari in Bergentheim op het spel stond, werd dit jaar ook weer de Fairplayprijs uitgedeeld. De stagiaires van De Zeven Linden en Landstede waren de scheidsrechters en zij kenden alle teams na elke poulewedstrijden punten toe op een schaal van 1 tot 10. Teams die sportief speelden en elkaar voor en na de wedstrijd een hand gaven scoorden beter dan teams die dat niet deden. Het team dat bij groep 5/6 de Fairplayprijs won was Groep 5 van de CBS De Regenboog. FC Supertref dat bestond uit leerlingen van KBS De Langewieke heeft de ticket voor de finale in Bergentheim in ontvangst mogen nemen.

Onder het toeziend oog van vele toeschouders mochten in de middag de leerlingen van groep 7/8 het tegen elkaar opnemen. Het speltempo lag hier een stuk hoger en de beleving was geweldig. Uiteindelijk wisten de Green Hunters het toernooi van groep 7/8 te winnen en hebben zich daarmee ook geplaatst voor de finale in Bergentheim.

 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring