Dedemsvaart naar halve finale Protos Weering zaalvoetbaltoernooi.

Dedemsvaart naar halve finale Protos Weering zaalvoetbaltoernooi.

Het massale publiek was dinsdagavond de grote winnaar tijdens de kwartfinale van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi in sporthal de Citadel in Dedemsvaart. Vanaf de eerste tot de laatste minuut kon het publiek genieten van spanning, strijd en emotie. De openingswedstrijd

Noordscheschut- CSVC (Coevorden) was meer een opwarmertje die gemakkelijk met 2-0 door Noordscheschut gewonnen werd. De tweede wedstrijd was OZC (Ommen) tegen Dedemsvaart. Ondanks dat Dedemsvaart in deze wedstrijd op een 2-0 voorsprong kwam werden ze door OZC in de slotminuten toch nog verast door OZC, die een 2-2 gelijk spel uit het vuur sleepte. Dit waren zeker dure verliespunten voor Dedemsvaart. De derde wedstrijd CSVC-EMMS bleef spannend tot de laatste minuut. De ploeg uit Slagharen legde wel de stempel op de wedstrijd maar bleef steken met een magere 1-0 winst.  De volgende wedstrijd Noordscheschut - OZC  eindigde in een 0-3 overwinning voor de ploeg uit Ommen. Fysiek was de ploeg van Noordscheschut zeker de betere, maar in zaalvoetbal is techniek het belangrijkst, en dat gaf dan ook uiteindelijk de doorslag.  De 5de wedstrijd EMMS- Dedemsvaart leek op voorhand een triller te worden, maar Dedemsvaart kwam al snel op voorsprong. Ondanks deze tegenslag probeerde de ploeg uit Slagharen voetballend deze tegenvaller te verwerken.  Wat in de slotminuten toch nog een 2-2 gelijkspel opleverde. Wat zeker voor Dedemsvaart een geweldige domper was. CSVC moest proberen tegen OZC de hatelijke nul van het scorebord te krijgen, maar OZC dacht er anders over en won met 2-0.    

EMMS – Noordscheschut was een wedstrijd waarbij een overwinning voor beide ploegen min of meer betekende door te gaan naar de halve finale. Maar het gelijkspel van 2-2 betekende dat niets voor beide teams nog zeker was, De volgende wedstrijd Dedemsvaart – CSVC was voor Dedemsvaart heel belangrijk, alleen winst zou nog mogelijkheden bieden. Wat coach Tony Hulleman de jongens had toegesproken is niet duidelijk, maar binnen 2 minuten stond Dedemsvaart met 2 nul voor. Uiteindelijk liepen ze uit naar de grootste score van de avond namelijk  5-0. Na veel rekenwerk bleek dat de vierploegen van de laatste 2 wedstrijden allemaal nog in aanmerking kwamen voor een plaats in de halve finale.

Dat resulteerde in de wedstrijd OZC – EMMS dat men behouden ging spelen. Lang bleef het 0 – 0 maar doordat EMMS in de slotfase probeerde de volle winst te pakken, kreeg men het deksel op de neus. Het was OZC die in de slotminuten met 1 doelpunt de winst pakte en zeker was van groep’s winnaar. De slotwedstrijd tussen Dedemsvaart en Noordscheschut beloofde nog voor vuurwerk te zorgen en dat bleek ook want spanning, strijd en emotie kwamen allemaal aanbod in deze wedstrijd. Maar uiteindelijk bleek dat de technische ploeg  verdiend met 3 – 1 de winst pakte en na OZC de tweede plaats  pakte. Wat ook deelname aan de halve finale betekend.

Kijk voor loting halve finale op  http://www.protosweering.nl/38-halvefinale

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring