Kick-Off IRun2Bfit De Zeven Linden

Kick-Off IRun2Bfit De Zeven Linden

Vrijdag 20 februari was de start van het project Irun2Bfit voor alle tweedejaars leerlingen van De Zeven Linden. Bij de Kotermeerstal renden alle tweedejaars klassen een rondje om de Kotermeerstal. Dit is 2,3 km. Uiteindelijk zullen de leerlingen na acht weken training 2 rondjes rond de Kotermeerstal rennen. Irun2BFit is een programma waarbij er een nauwe samenwerking is tussen de vakken biologie, lichamelijke opvoeding en de mentorlessen. De rode draad van het project is hardlopen. Alle tweedejaars leerlingen van De Zeven Linden krijgen tijdens een programma van acht weken te maken met Irun2BFit. Het uiteindelijke doel is deelname aan de 5km tijdens de Vrieling HardenbergCityrun op 1 mei.  

Om de leerlingen op een leuke manier voor te bereiden op dit evenement zullen tijdens mentorlessen de mentoren met hun klas aan de slag gaan met een visual (wie ben jij?). Tijdens de gymlessen zal er worden getraind met hartslagmeters. Bij de biologielessen wordt ingegaan op de theorie van de hartslag en goede voeding.

Ook worden er Irun2bFit-diners bedacht. Deze diners moeten de juiste voedingsstoffen bevatten voor een hardloper. De beste gerechten zullen worden bereid op school en deze worden beoordeeld door restauranteigenaar en chefkok Tom Geuke van restaurant De Kiewiet. Het beste Irun2bFit-menu van De Zeven Linden zal deelnemen aan de landelijke finale bij de Librije in Zwolle. Hier zal topchef Johny Boer de beste inzendingen van het land gaan beoordelen. 

Op de maandagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagmiddag kunnen alle leerlingen uit het 2e jaar kosteloos aan hun conditie werken bij sportschool Sportfit. Hier kunnen de leerlingen onder begeleiding op de loopband en ergometers op hartslagzones trainen.  

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring