Ruime nederlaag voor korfballers Avereest 1.

Ruime nederlaag voor korfballers Avereest 1.

Zaterdag reide het 1e team van korfbalvereniging Avereest af naar Almelo, om daar de een na laatste wedstrijd in de zaal te spelen tegen het 3e team van Achilles.

Al vanaf de eerste minuten liep Avereest achter de feiten aan. Achilles beschikte deze middag over 2 zeer goede heren die duidelijk ook op hoger niveau hadden gespeeld. Zij hielpen hun team gedurende de 1e helft aan flink wat doelpunten.

 Ze openen de score binnen enkele minuten met 3 doelpunten uit afstand schoten. Daarna kon Zwaantje Oostwoud voor Avereest het 1e doelpunt aan laten tekenen. Het antwoord van Achilles kwam er gelijk weer overheen met 2 doelpunten  waardoor de stand  5 tegen 1 werd. Herman Finkers kon de korf van afstand  vinden, zodat de stand iets dragelijker werd. Jermain van ‘t Zand verstapt zich en  had last van zijn lies, hij werd vervangen door Patrick Prinsen. Tot aan de rust wist Avereest de korf niet meer te vinden, ze creëerde wel kansen, maar het scoren bleef uit. Achilles daarentegen had meer geluk, zij scoren met de regelmaat van de klok . Zodat men met een stand  van11-2  ging rusten. In de tweede helft kwamen Elske Oord en Leanne Oostwoud in het veld voor Loysa en Anthea Zweekhorst.

Avereest kwam goed uit de rust, terwijl bij Achilles  de top scorende heren waren vervangen. Gelukkig  wisten Patrick Prinsen en Len Hooyer  twee keer te scoren. Maar Achilles had van afstand gelijk het antwoord klaar. Patrick wist ook nog een keer te scoren. Daarna was het Achilles die gestaag met scoren door ging. Door een flinke buiteling op de houten speelvloer raakt een dame van Achilles geblesseerd. Het duurt enige tijd voordat de dame van het veld gedragen kon worden. Om de volgende wedstrijd niet te laat van start te laten gaan en de stand toch wel zo duidelijk was, besloot de scheidsrechter de laatste 4 minuten niet meer uit te spelen en volgde het eindsignaal. Achilles won uiteindelijk met 13-5.

Volgende week speelt Avereest de laatste zaalwedstrijd tegen Juventa in Hardenberg.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring