Met de handen in een emmer sop

Met de handen in een emmer sop

Alleenstaand, geen werk en een huis die je eigenlijk moet schoonmaken, maar waar je als een berg tegen op ziet. Dit zijn situaties die veel voorkomen in Nederland. Zo ook in Ommen. De vraag, van het Samen Doen team in Ommen, kwam binnen bij Present Hardenberg of wij een groep vrijwilligers hadden die een meneer konden helpen bij het schoonmaken van zijn woning. We hadden gelukkig snel een groep vrouwen gevonden die hadden aangeboden om een schoonmaakklus op te pakken. Het waren dames van de GKV de Lichtbron uit Balkbrug die al vaker klussen voor Present hadden gedaan.
Op dinsdagavond 10 maart hebben zij dit project uitgevoerd. Gewapend met emmers, doekjes en schoonmaakmiddel gingen de vrouwen aan de slag. Het doel was om de benedenverdieping blinkend schoon te krijgen. Twee uur later glom de vloer en was al het stof plus het spinrag verdwenen. Bij binnenkomst in het huis rook het heerlijk naar eucalyptus en andere schoonmaakmiddelen. Het resultaat? Niet alleen een schoon huis, maar ook een man die erg dankbaar was met het resultaat. Hij kon de vrijwilligers niet genoeg bedanken voor hun inzet en was blij met deze nieuwe start.

Meer informatie over Present Hardenberg?
Wilt u na het lezen van dit artikel meer weten over Stichting Present Hardenberg? Neem dan nu contact op  via 0523-271666 of via info@presenthardenberg.nl

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring