Open dag Zorghoeve de Reestlandhoeve

Open dag Zorghoeve de Reestlandhoeve

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn zet Wijngoed en Zorghoeve de Reestlandhoeve zijn deuren op maandag 16 maart van 13.00-20.00 uur en donderdag 19 maart van 11.00-16.00 uur open voor belangstellenden.

Wijngoed de Reestlandhoeve staat niet alleen bekend om zijn Reestlander wijnen maar biedt al ruim 2 jaar dagbesteding en individuele- en ambulante begeleiding aan mensen met diverse problematiek. De Reestlandhoeve biedt een zogenaamde arbeidsmatige dagbesteding. Mensen doen naar vermogen mee binnen het bedrijf. Dit kunnen werkzaamheden zijn buiten op het erf, in de wijngaard, in het wijnproeflokaal of andere werkzaamheden die in het teken staan van het bedrijf. Op dit moment zijn ze druk bezig met snoeiwerk, maar ook werkt men aan een speciale tuinmuur verteld John Huisman. Het gezamenlijk koffie of thee drinken hoort er natuurlijk ook bij. Volwassenen van jong tot oud en met verschillende zorgvragen vinden op de Reestlandhoeve een gezellige, veilige en warme plek, maar ook uitdaging om grenzen te verkennen en te verleggen, om vaardigheden uit te breiden en, mits dit past binnen de mogelijkheden van de deelnemer, wellicht een opstap te maken naar een al dan niet betaalde baan. De Reestlandhoeve levert een belangrijke bijdrage aan het dagelijkse leven van mensen met een beperking om een zo zelfstandig mogelijk leven op te bouwen of in stand te houden. Begeleiding wordt geboden door professionele hulpverleners, hierbij ondersteund door vrijwilligers en stagiaires.

De Reestlandhoeve biedt o.a. dagbesteding en begeleiding aan mensen met: psychiatrische problematiek, een psychische hulpvraag, problemen in het autistisch spectrum, licht verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, beginnende dementie. Maandag kwamen regelmatig mensen een kijkje nemen bij Zorghoeve de Reestlandhoeve. Voor mensen die ook de wijngaard in de rust periode eens willen bekijken is a.s. donderdag 19 maart van 11.00-16.00 uur nog de kans.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring