Week van de Techniek 2015!

Week van de Techniek 2015!

In maart 2009 vond de Week van de Techniek voor het eerst plaats in de gemeente Hardenberg. Van 450 basisschoolleerlingen in het eerste jaar zijn we gegroeid naar bijna 1000 basisschoolleerlingen in het vijfde jaar (2014). Aan interesse voor techniek bij de jeugd dus geen gebrek!

In 2015 zal voor de 6de keer een Week van de Techniek georganiseerd. Deze keer zal, mede door verzoek vanuit de ondernemers uit Ommen zelf, de Week van de Techniek plaatsvinden in zowel de gemeente Hardenberg als ook in Ommen.

Dit jaar gaan ongeveer 1300 basisschoolleerlingen van groep 7 een bezoek brengen aan bijna 40 bedrijven.

In samenwerking met het Alfa-college gaan leerlingen van een 6tal VMBO en HAVO scholen uit Hardenberg en Ommen in dezelfde week bedrijven bezoeken in de gemeenten Hardenberg en Coevorden. Ongeveer 250 leerlingen kunnen bij een 20 tal bedrijven achter de schermen kijken om te kijken waar hun interesse ligt om ze te helpen bij hun verdere beroepskeuze.

Het is belangrijk om techniek een plek te geven in het onderwijs! Dit kan alleen door leerlingen kennis te laten maken met techniek in de praktijk. Helaas kunnen veel techniekactiviteiten niet op school uitgevoerd worden. Maar juist het zien, voelen en ruiken in de praktijk maakt techniek extra interessant. Pas dan komen de leerlingen er achter hoe deze producten worden gemaakt. Ook daarom is de Week van de Techniek belangrijk!

De Week van de Techniek speelt zich af bij de deelnemende bedrijven. Binnen deze bedrijven kunnen de basisschoolleerlingen de techniek in de praktijk zien en gaan ze ook zelf aan de slag. Ze maken een technisch werkstuk wat ze aan het eind van het programma mee naar huis mogen nemen.

Opdracht schoollogo

Voorafgaand aan de Week van de Techniek hebben de deelnemende scholen een opdracht gekregen: de scholen maken hun schoollogo van duurzaam, recyclebaar, technisch materiaal. Tijdens de opening kunnen bezoekers hun stem uitbrengen op het logo die zij het mooist vinden. Het mooiste werkstuk wordt beloond met een prijs en wordt geplaatst in weekblad De Toren en de Dedemsvaartse Courant.

Officiële opening

Op maandagmiddag 23 maart om 13.00 uur vindt de officiële opening plaats van de Week van de Techniek bij het RTC Hardenberg. Wethouders Janssen en Scheele verrichten de feestelijke opening en de genodigden hebben de kans om nader kennis te maken met het RTC. Per school mogen een aantal leerlingen het technische werkstuk van hun school vertegenwoordigen en uitleggen waar het van gemaakt is.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring