START Nieuwleusen presenteert regionaal talent

START Nieuwleusen presenteert regionaal talent

 

Door Evert Jan Pasman

Waar STichting Aankomend Racetalent (START) de afgelopen jaren coureurs aantrok uit het zuiden des lands, was de voertaal tijdens de teampresentatie dit jaar anders. De zachte “g” werd ingeruild voor het Staphorster dialect. Het talent wat dit jaar de START kleuren mag laten zien is Karlo Slager uit racedorp Staphorst. Op de druk bezochte teampresentatie werden coureur, team en de blauwe Yamaha R6 met nummer 5 in de spotlights gezet.  

In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt er dit jaar gestreden in de Open Wegrace Cup. Deze O.W. cup heeft de voorkeur gekregen boven het ONK, omdat de O.W. cup races allemaal verreden worden op bestaande circuits. Dit in tegenstelling tot het ONK, waar ook stratencircuits in Nederland en België worden aangedaan. Verder zijn er veel ONK races in België, Frankrijk en Duitsland hetgeen minder aantrekkelijk is voor supporters en sponsoren.

De O.W. cup telt de meeste races op Assen met een uitstapje naar de circuits van Oschersleben en Hockenheim. “De meeste races dus dicht bij huis, dat scheelt ook in de reis- en verblijfskosten en daar is de penningmeester weer blij mee” aldus voorzitter Klaas Tuin. “Ik ben blij met Karlo en gezien zijn trainingen op Aragon en Valencia heb ik hoge verwachtingen van hem in de toekomst”.

 De 19 jarige coureur kan niet wachten tot het 4 april is en hij de motor op het TT-circuit van Assen mag laten rondgaan in de eerste O.W. cup race. “Ik wil nu wel racen maar pas 4 april kunnen we van start, beter kun je het niet bedenken, super, fantastisch ”.  straalt de coureur die dit eind vorig jaar niet voorzag “We zaten tegen stoppen aan, we moesten een stap maken, toen START in beeld kwam werd een droom werkelijkheid en dan na de training in Spanje nog meer goed nieuws, gewoon fantastisch ”.

Dat goede nieuws heeft de maken met het World Super Bike weekend op Assen, waar Slager  19 April ook te zien zal zijn. Hij heeft een wildcard gekregen voor de Pata European junior cup race, hier kan hij zijn talent in een sterk internationaal veld meten. April wordt een drukke maand voor de Staphorster coureur, want in samenspraak met Rob Vennegoor van RT race support  wordt er, één week voor  het WSBK in Assen, ook mee gestreden om de Pata European junior cup op het circuit van Aragon in Spanje op 12 April. Het aankomend START talent zal dus volop de gelegenheid krijgen zich te ontplooien. Team en coureur zien 2015 dan ook met het volste vertrouwen tegemoet, het kan maar niet snel genoeg 4 april zijn.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring