Ook verwarring in Dedemsvaart bij provinciale verkiezing.

Ook verwarring in Dedemsvaart bij provinciale verkiezing.

Met de landelijke campagne dat iedereen bij de provinciale verkiezing ook voor het waterschap kon stemmen, bracht ook binnen Dedemsvaart regelmatig verwarring.

Het grootste deel van Dedemsvaart hoefde niet voor het waterschap te stemmen, maar toch stonden er bij 2 stembureaus in Dedemsvaart twee stembussen. Regelmatig werd er gevraagd of men niet voor het waterschap hoefde te stemmen. Of waar ze het stembiljet konden krijgen, aangezien ze het niet hadden ontvangen. De reden dat vele inwoners niet hoefde te stemmen voor het waterschap was dat men eind 2013 al had gestemd voor de samenvoeging van de waterschappen Regge en Dinkel en Velt en Vecht waar waterschap Vechtstromen uit is ontstaan. Maar doordat de grenzen van het waterschap niet gelijk met de gemeente grenzen loopt waren er toch nog enkelen die wel mochten stemmen voor het waterschap. Maar terug komend op de verkiezing. Met ruim een opkomst van 51% zat de gemeente Hardenberg boven het landelijke gemiddelde. De piek van het stemmen lag tussen 17 en 20 uur.

De grote verliezers in de gemeente Hardenberg waren PvdA, VVD en GroenLinks. Maar de grote winnaars waren D66, 50Plus en SGP.

Op de foto’s enkele stembureaus in Dedemsvaart

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring