Hardenberg Doet: diaconieleden met de handen uit de mouwen!

Hardenberg Doet: diaconieleden met de handen uit de mouwen!

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart was het zover: NL Doet 2015. Op vrijdag zijn verschillende groepen bezig geweest in de gemeente Hardenberg. Op zaterdag 21 maart is een vrijwilligersgroep, die zich had aangemeld bij Present Hardenberg, aan de slag gegaan bij een woonlocatie van de Baalderborggroep in Hardenberg. De groep bestond uit diaconieleden van de GKV Het Morgenlicht baalderveld zuid en zij wilden graag wat doen tijdens de NL Doet dagen.  De locatie van de Baalderborggroep wilde graag een ‘chillplek’ realiseren voor de jongens die daar wonen, vandaar dat zij zich hadden aangemeld voor NL Doet.
De vrijwilligers konden mooi helpen met het leggen van compost, gras en het ophangen van hangmatten. Ook was er een zandbak wat gevuld moest worden met nieuw zand.
’s Morgens om 9 uur kon de groep starten met een kop koffie en wat lekkers. Daarna werden de taken verdeeld. Iedere vrijwilliger kreeg een bewoner onder zijn hoede. Er werd door iedereen hard gewerkt en voor harde werkers betekent: een goede lunch! Er stond ’s middags een lunch klaar met hamburgers en frikadellen, verzorgd door de begeleiding van de Baalderborggroep.
Voor de groep was alleen de achtertuin niet genoeg, zij hadden nog tijd over en besloten gelijk te helpen met de voortuin door al het onkruid te verwijderen en nieuwe bodembedekkers te planten.
De groep vond het fijn om zo zich in te kunnen zetten voor een ander en de bewoners zo enthousiast te zien. Ook de begeleiding van de Baalderborggroep liet weten dat zij een mooie dag hebben gehad. Dat zij met zijn allen hebben genoten en met veel plezier en enthousiast samen hebben gewerkt.
Aan alle vrijwilligers die zich hebben ingezet tijdens NL Doet:  onwijs bedankt!
Ook danken wij de sponsoren die dit project mede mogelijk hebben gemaakt: A.J. Slaat uit Westerhaar, Tuincentrum Heerdink uit Geesteren en bouwbedrijf Kamphuis uit Geesteren.

Meer weten?
Wilt u graag meer weten over het werk van Present Hardenberg? Of bent u bereid zich in te zetten voor een ander? U kunt contact met ons opnemen via 0523-271666 of kijk op onze website: www.presenthardenberg.nl

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring