Techniekweek K.B.S De Langewieke erg leerzaam.

Techniekweek K.B.S De Langewieke erg leerzaam.

Dedemsvaart in vogelvlucht heeft de week van de techniek een aantal groepen van K.B.S. De Langewieke. gevolgd. De kinderen waren in de afgelopen weken druk geweest met figuurzagen, schuren, schilderen en andere werkzaamheden onder leiding van onze conciërge Hans die een ontzettend mooi ontwerp had gemaakt.

Maandag kregen groep 7 en 8 een presentatie van René Pettinga. Hij werkt bij het bedrijf “Cisper Electronics”. Dat bedrijf houdt zich bezig met de in-en verkoop van elektronica componenten en assemblage.

Dinsdagmorgen kwam Patrick Stoeten in groep 4 om een presentatie te geven over landbouwmachines. De leerlingen waren erg enthousiast en wisten er al best veel van af!

Groep 8 ging dinsdagmiddag op bezoek bij garage Wessels. Chiel Wessels had voor de leerlingen allemaal opdrachten bedacht, zodat ze als echte monteurs door het bedrijf gingen. Zelfs moesten ze een defecte auto aan de praat maken. Groep 6 ging die middag  bij v.d. Most Bouw op bezoek. Ook hier mochten de kinderen de handen uit de mouwen steken. Als volleerd metselaars en timmerlieden maakte ze enkele werkstukken.

Woensdag morgen kwam Raymond Sieljes in de klas van groep 7, om een presentatie te geven over zijn metaalverwerkingsbedrijf. Na deze presentatie van ongeveer een half uur zijn ze naar Hardenberg gereden. Daar werden ze in twee groepen opgesplitst en hebben ze alle onderdelen van het bedrijf bekeken. De zelfde groep bracht donderdagmorgen een bezoek bij Kroezen en de Vries. Ook hier mocht men aan de praktijk van de techniek proeven en kon men opdrachten maken. Maike Hamstra van de gemeente Hoogeveen gaf vrijdagmorgen aan groep 7 een presentatie over vrouwen in de techniek, ook bij dit onderwerp kwamen net als bij alle andere presentatie vele vragen los. Maar vrijdagmiddag veranderde de klas van groep 6 in een echte filmlocatie. Eerst werd er door een echte camera man van alles verteld over verschillende camera’s Hierna werden de rollen verdeeld om een eigen film te maken. Dit was natuurlijk een geweldige afsluiting van” de Week  van de Techniek”

Dank aan meester Niels Rodijk en stagiaire Eline Karsies voor een aantal geleverde foto’s. En natuurlijk de gastvrijheid van de deelnemende bedrijven.  

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring