Opbouw grasbaan Balkbrug begonnen.

Opbouw grasbaan Balkbrug begonnen.

Tweede paasdag komt al weer in zicht en dan begint het in Balkbrug al weer te borrelen. Motor club M.A.C. van Dedem organiseert dan de traditionele grasbaanraces onder de naam  internationale Jacobs Groep Grasbaanraces. Balkbrug staat bekent als ѐѐn van de sterkst bezette grasbaanraces in Nederland. Weken van te voren is met de voorbereidingen bezig om de races zo goed mogelijk te laten verlopen. De grasbaanraces is niet alleen een onderdeel van M.A.C. van Dedem, maar bijna heel Balkbrug is er bij betrokken. Zo had het bestuur zaterdag weer de beschikking over 35 vrijwilligers om de schotten rond de baan te plaatsen. En dat gaat altijd met veel plezier. Dat het een hele klus is om de ruim 200 schotten te plaatsen spreekt voor zich. Maar vergeet niet de vele honderden meters slang die over de borden gemaakt moet worden en met meer dan 1000 tyraps vast gezet moeten worden. Ook maakt men gebruik van bijna 1km sjorbanden. Komende vrijdag en zaterdag worden de puntjes op de i gezet. Ook dan staan net als op tweede Paasdag vele vrijwilligers op of rond de baan.

Dit jaar is het toch iets bijzonder bij de grasbaanraces. Niet alleen enkele Europese toppers komen aan de start, maar ook de eigen club leden Harriet Zwiers en Dave Meijerink hopen op de steun van het publiek want een thuis wedstrijd is toch altijd bijzonder laten de coureurs weten. Maar natuurlijk is de komst van special guest Jurgen van den Goorbergh iets wat je niet mag missen. Hij zal enkele demo rondjes rijden en denk maar niet dat het alleen rondjes rijden word. 

Maar ook zal hij in hetrennerskwartier het publiekte woord staan. Dus zeker de moeite waard om tweede Paasdag naar Balkbrug te komen.

De trainingen beginnen om 10.00 uur en de wedstrijden om 13.00 uur.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring