AMBC Staphorst ziet uit naar de komst van de Europese grasbaan toppers.

AMBC Staphorst ziet uit naar de komst van de Europese grasbaan toppers.

De AMBC mag terugkijken op een mooi Pinkster- wegrace weekend. Op zaterdag de wedstrijden voor de Minibikes en op Pinkstermaandag de SOBW klassen. Mooie wedstrijden, prima omstandigheden en een strakke organisatie. Een compliment aan de organiserende Wegrace en Minibike Commissie van de club. Nu is de Grasbaan Commissie aan zet om de EK grasbaan Finale op 18 juli tot een groot succes te brengen.

De organisatie op zich is in heel grote lijnen hetzelfde als bij een Internationale wedstrijd zoals de AMBC die elk jaar organiseert. Het is dezelfde baan en het is dezelfde opbouw van het gehele evenement. Die klus die kan dus in principe op dezelfde wijze geklaard worden. Bij alle zaken moeten er echter net twee pasjes extra gezet worden. Er is momenteel bijvoorbeeld twee á drie keer per week contact met de Nederlandse motorbond KNMV die op haar beurt weer met de Europese bond FIM Europe overleg heeft.

 Overlijden finalist Enrico Sonnenberg en blessures van Nederlandse favorieten.

Het doet de AMBC verdriet te moeten melden dat de Duitse rijder Enrico Sonnenberg, één van de geplaatste rijders voor de EK finale van Staphorst op vrijdag 29 mei is overleden. De Internationale Grasbaanwereld is hierdoor diep geschokt. Sonnenberg is gevallen tijdens de Pinksterdagen bij de wedstrijden in Teterow (D) en had meerdere inwendige verwondingen opgelopen. Hij is in kunstmatige coma gehouden maar zijn lichaam heeft de wedstrijd tegen deze verwondingen niet kunnen overwinnen, zo heeft zijn familie laten weten. De Duitse favoriet is 35 jaar geworden en laat een vrouw en een kind van twee jaar achter. Sonnenberg heeft diverse malen gereden in Staphorst. De grasbaan wereld is een kleine familiare club. Daarmee voelt de AMBC zich verbonden, de Grasbaan wereld is geraakt door dit bericht en datzelfde geldt ook voor de AMBC. Het is dus goed om hier bij stil te staan en te laten weten dat er meeleven is voor familie en de coureurs die achter blijven.

Ook de Nederlandse topper Dirk Fabriek, die geselecteerd was voor de tweede halve finale, zal deze niet kunnen rijden. Bij een zware val in het Duitse Scheessel heeft hij meerdere ruggenwervels gebroken waardoor een start op 7 juni onmogelijk geworden is. Als vervangers voor de tweede halve eindstrijd zijn door de Nederlandse bond Romano Hummel en Pascal Swart uitverkozen.

Pers & Publiciteit.
De Affiches voor de EK finale liggen op de drukpers en rollen er spoedig uit. Ook zijn er nieuwe spandoeken gemaakt, die zullen her en der in de regio geplaatst worden. Zowel de Duitse als ook de Engelse pers hebben al over de Staphorster finale geschreven naar aanleiding van de eerste nieuwsbrief van de AMBC. Ook de diverse regionale TV zenders tonen belangstelling voor het evenement maar dat is ook weer afhankelijk van het al dan niet plaatsen van de Nederlandse rijders zoals een Jannick de Jong uit Friesland. De Jong prijkt wel trots middels een actiefoto op het affiche. De club wenst alle rijders succes bij de tweede halve finale en laat weten dat er een persconferentie belegd zal worden na afloop van de halve finales wanneer er dus bekend is welke rijders er in Staphorst de finale zullen mogen rijden.

 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring