Nieuwe afslag A28 open

Nieuwe afslag A28 open

Voor het TT Circuit en de gemeente Assen was het woensdag 27 mei een bijzondere dag. Toen werd de nieuwe afrit van de A28 bij Assen geopend. Via deze afrit kunnen verkeersdeelnemers rechtstreeks naar het TT Circuit rijden en hoeft er geen “lus” meer gemaakt te worden via de bekende weg De Haar. Het was wethouder Harmke Vlieg van de gemeente Assen die de afrit mocht openen en dat ging met veel spektakel gepaard. Speciaal voor deze opening waren diverse coureurs uitgenodigd om de ingebruikname van de afrit luister bij te zetten. Ook was er een optreden van het stuntteam uit Assen, de Northside Freestylers. Zie foto.

Coureurs vernoemd
Wie gebruik maakt van de nieuwe afrit komt drie nieuwe rotondes tegen. Deze rotondes zijn vernoemd naar bekende coureurs die niet meer onder ons zijn: Bertus van Hamersveld, Cees van Dongen en Paul Lodewijkx. Deze Nederlandse rijders hebben een flink stempel gedrukt op de wegrace en in het bijzonder op de TT van Assen. Van alle drie rijders waren er familieleden bij de openingshandeling aanwezig. Ook de Jamathi waarop Paul Lodewijkx in 1968 de 50cc won tijdens de Dutch TT was aanwezig. Een bijzondere gast tijdens de opening was autocoureur Tim Coronel, die met zijn DAKAR wagen rondjes om de rotondes mocht draaien.

Bij juiste tribunes
De directeur van het TT Circuit, Peter Oosterbaan, benadrukte dat bezoekers die in bezit zijn van tribunekaarten via de nieuwe afrit beter naar de juiste parkeerplaatsen kunnen worden geleid. Dat gebeurt al bij de komende TT. Via informatieborden langs de A28 zal dan worden aangegeven welke afrit het best genomen kan worden voor de verschillende tribunes. Voor het TT Circuit is met de ingebruikname van de afslag een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Het was Jasper Iwema die samen met Bo Bentsneijder de weg naar het circuit per motor aflegde. Zie foto. De foto’s van de opening zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Monique Babtist van Spiegelgrafie.nl.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring