Hardenberg organiseert Kindergemeenteraad

Hardenberg organiseert Kindergemeenteraad

Op maandag 23 november 2015 zijn voor één dag de kinderen de baas in de gemeente Hardenberg. Samen met Madurodam en ProDemos organiseert de gemeente die dag namelijk een Kindergemeenteraad.

Leerlingen van verschillende basisscholen nemen voor één dag plaats op de stoel van een gemeenteraadslid. Ze dragen projecten voor die zij in hun klas hebben voorbereid. Tijdens de afsluitende vergadering nemen de kinderen zelf een politiek besluit over de plannen. Het plan dat de meerderheid van alle stemmen krijgt, wordt door de gemeente uitgevoerd. Hiervoor stelt Madurodam €3.000 beschikbaar. De basisscholen in de gemeente Hardenberg ontvangen vandaag een e-mailbericht met de vraag of zij willen deelnemen aan dit bijzondere project. Er kunnen maximaal zeven scholen deelnemen.

Kindergemeenteraad
Een kindergemeenteraad is een goede manier om kinderen meer te leren over de lokale politiek en ze te laten ervaren dat ze daadwerkelijk invloed kunnen uitoefenen op hun eigen leefomgeving. Door zelf een dag op de stoel van een raadslid te zitten, ervaren ze hoe het is om democratisch tot beslissingen te komen. Op maandag 23 november vindt de Kindergemeenteraad plaats. Deze dag wordt om 18.00 uur afgesloten met de Kindergemeenteraadsvergadering, met als voorzitter burgemeester Peter Snijders. U bent van harte welkom om de spannende discussies te komen volgen in de raadszaal van het gemeentehuis.

Nationale Madurodamraad
Madurodam en ProDemos organiseren in de periode oktober-december 2015 in de 12 provincies van Nederland 12 Kindergemeenteraden. Voor de provincie Overijssel gebeurt dit dus in Hardenberg. Uit de 12 Kindergemeenteraden worden 12 Madurodambassadeurs gekozen. Deze 12 basisschoolleerlingen uit groep 8 vertegenwoordigen hun provincie in Madurodam en Madurodam in hun provincie. Het College van B&W van Madurodam en de 12 Madurodambassadeurs vormen samen de Nationale Madurodamraad. Naast de realisatie van het winnende kinderproject wordt in elke provincie een goed doel door de kinderen gekozen dat door Madurodam gesteund gaat worden. De kindergemeenteraden, de realisatie van de 12 winnende kinderprojecten en de 12 goede doelen die de gemeentes voordragen worden door Madurodam gefinancierd.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring