Henny Mecklenfeld driebanden kampioen van Avereest.

Henny Mecklenfeld driebanden kampioen van Avereest.

Na ruim 25 jaar van afwezigheid is de strijd om de Avereester titel bij het driebanden

biljarten weer nieuw leven ingeblazen. Een 1,5 jaar geleden kwam de gedachten bij Gerrit de Lange op om deze bijzondere strijd weer op te pakken. Hij kreeg steun en hulp van Marcel Krikhaar, Jos Nuvelstein en zijn vrouw Femmy. Om aan deelnemers te komen ging men in de horeca van Dedemsvaart en Balkbrug flyeren. Met als resultaat dat 4 weken geleden de voorrondes in t’Dorp, De Kalkwieke, De Corner, Takens en Vitus van start gingen. Om toch wat financiële middelen binnen te krijgen was het inschrijf geld €10,00 p.p. Maar ook een aantal sponsoren dragen hun steentje bij. Er werd gestreden in 8 poules van 4 personen. De deelnemers moeten uit de voormalige gemeente Avereest komen, of bij een vereniging spelen in Dedemsvaart of Balkbrug. Na de voorrondes bleven 16 spelers over, die vrijdagavond  en zaterdagmiddag in 2 poules de strijd in Partyhuis Vitus met elkaar in de finale aangingen.

In poule A waren ingedeeld Sven Hekert, Niek Wouda, Jonathan de Wagt, Henny Mecklenfeld, Henk Brand, Jan August Minke, Richard Vogelzang en Jan Willem van der Kolk. Maar door afzegging van Niek Wouda en Jonathan de Wagt mochten de reserves Marco Potgieter en Roelof Vogelzang ook meestrijden. Poule B werd gevormd door Jos Nuvelstein, Rob de Neef, Feitze v.d. Heide, A. Koster, Joost van Lee, Theo Hamberg, Gerrie Okken en Gert Middendorp.

De nummers 1,2en 3 kunnen een geld bedrag in ontvangst nemen. Maar de nummers 1 van poule A en B streden om de grote wisselbokaal, waar het uiteindelijk om te doen was.

Het waren uiteindelijk  Henny Mecklenfeld en  Joost van Lee die om de beker streden. Met als uiteindelijke winnaar Henny Mecklenfeld.

De organisatie dankte alle deelnemers voor hun deelname, maar ook de horeca gelegenheden waar de voorrondes werden gespeeld werden bedankt, inclusief de sponsoren.

Dat dit toernooi een vervolg krijgt staat als een paal boven water. We hopen dat het uit zal groeien tot een van de grootste biljart toernooien van Dedemsvaart en Balkbrug lacht Gerrit en Jos. Overigens mocht er geld overblijven dan gaat dat bedrag naar Kika.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring