Collin Veijer oppermachtig tijdens vijfde ronde om het Nederlands-kampioenschap.

Collin Veijer oppermachtig tijdens vijfde ronde om het Nederlands-kampioenschap.

Afgelopen Zaterdag stond alweer de vijfde ronde om het Nederlands-Kampioenschap Minibike georganiseerd door RAP-Holland op het programma welke werd verreden op de Kartbaan van Stadskanaal waarbij deze keer het korte circuit werd gebruikt.

Vrije training:

Voor Collin begon de dag niet echt super, want na 2 ronden stuurde de VRN-Rijder zijn Deroue-GRC-IAME de pitstraat binnen met een remprobleem, welke zo goed mogelijk werd opgelost.  Met nog korte tijd te gaan stuurde Collin de baan weer op om zich direct op de eerste plaats te nestelen. Na de training werd de complete voorrem vervangen omdat het probleem zich nog steeds aandiende.

Eerste kwalificatie:

Vanaf de start van de kwalificatie was het de VRN-Coureur die de dienst uitmaakte en deze positie niet meer afstond met een afstand van bijna één seconde op de nummer twee.

Tweede kwalificatie:

Ook in deze sessie wist de Furori-ambassadeur zich steeds iets te verbeteren en 1,3 seconde los te rijden van de rest, waarna hij met het vallen van de vlag de pole-positie voor zich had op geëist.

Race 1:

Collin had ook deze keer weer een superstart en had na de eerste doorkomst al afstand genomen van zijn belagers, na een aantal ronden kwamen de eerste achterblijvers waarmee hij prima wist af te werken, en na 25 ronden had de Staphorster 20 seconden voorsprong op de nummer twee, en wist hij op 4 rijders na het veld te dubbelen.

Race 2:

Deze race kan eigenlijk een kopie van race 1 worden genoemd echter was het verschil op de meet deze keer 21 seconden en wist Collin op 2 rijders na het startveld op 1 ronde te zetten.

Collin:

We hadden voor de race afgesproken zoveel mogelijk rijders te proberen te dubbelen, dit hielp me  om scherp te blijven, het lukte niet om ze allemaal te pakken, maar ik ben super tevreden met deze uitslag.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring