Nieuwe PR voor Karlo tijdens OW Cup van 6 juni

Nieuwe PR voor Karlo tijdens OW Cup van 6 juni

Op de vrijdag hebben we weer deelgenomen van de trainingsdag van de CRT. Karlo heeft zijn rondjes moeten rijden onder zeer warme omstandigheden. Ondanks de hitte en het rijden op gebruikte banden heeft Karlo zijn PR weer weten aan te scherpen en staat nu op een 1.43.009.

Op de zaterdagmorgen om 10.30 uur gaat Karlo de baan in voor zijn 1e kwalificatie. De temperatuur is gelukkig weer iets afgezakt en dit voelt beter voor mens en machine. Tijdens deze sessie weer Karlo een tijd neer te zetten van 1.43.9. Dit is goed voor een 7e tijd. Om 12.43 uur staat de 2e kwalificatie gepland en Karlo gaat proberen de tijd van vanmorgen aan te scherpen. Na 3 ronden komt hij even binnen voor een nieuwe achterband en dan kan hij weer de baan in. Helaas kan Karlo er geen snellere tijd uitpushen en zakt hij terug naar de 7e tijd. Om 17.10 uur is het tijd voor de wedstrijd. Karlo start vanaf de 3e startrij en de start op zich is goed alleen in de 1e paar bochten verliest hij een paar plaatsen. Vanaf het dak bij de GT bocht is te zien dat Karlo als 9e de Stekkenwal in gaat. Hij weet weer een plekje terug te pakken en de 1e ronde komt hij dan door als 8e met Cliff Kloots achter hem. Cliff gaat Karlo in deze ronde echter voorbij en Karlo zakt weer terug naar een 9e plaats met voor hem Renzo van Emmerik. In de 4e ronde weet Karlo Renzo voorbij te gaan en gaat hij op jacht naar Matthijs Kedderman. Ook deze gaat Karlo vlot voorbij en dan is de jacht geopend om Bobby Bos binnen te hengelen. Met nog 2 ronden te gaan, ligt Karlo op een 5e plaats, met voor hem Ivar Doornbos, Danny van der Sluis en Cliff Kloots. Deze 4 gaan uitmaken wie 2 tot en met 5 gaan worden. Coen Bouwmeester wint de race met een voorsprong van 6 seconden. Cliff Kloots wordt 2e, gevolgd door Danny van der Sluis. Karlo eindigt als 5e. Tussen de finish van Cliff en die van Karlo zit echter maar 0,7 seconde. En Karlo heeft weer een nieuwe PR van 1.42.7! En hij heeft een super race gereden en gevochten voor wat hij waard is. Iedereen is dan ook weer heel erg tevreden.

Volgende week gaan we naar Oschersleben in Duitsland. Op zaterdag 13-6 rijden we 2 vrije en 2 kwalificatie trainingen. Op zondag 14-6 beginnen we met een warm up en om 10.30 uur is de 1e race en om 14.15 uur hebben we de 2e race. (Wijzigingen voorbehouden).

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring