Variathon “De Langewieke” enorm gezellig.

Variathon “De Langewieke” enorm gezellig.

Zaterdag was het feest voor alle gezinnen met kinderen die naar basisschool “De Langewieke” gaan. Ieder jaar is er een familiedag en dit jaar stond de alom bekende Variathon op het programma. De eerste ronde op school viel het weer nog wat tegen. Maar later was het droog en aan het eind van de middag werd er afgesloten in een heerlijk zonnentje.

Iets voor 12 uur verzamelden zich ongeveer 100 personen bij school. 

De vier teams speelden eerst in en rond de schoool 5 spelen. Daarna ging het richting het zwembad waar 5 spelen werden gespeeld en tenslotte waren er ook vijf spelen in het Zuiderbos.

De 4 teams hadden allemaal prachtige namen zoals “De Koekenbakkers” en “De Minions”.

Alle teams bestonden uit ongeveer 5 families en enkele meester en juffen, die al enkele weken bezig waren geweest met het voorbereiden van deze dag.

Er werden prachtige shirts gemaakt door onder andere “De Rode duivels”. Een andere team had weer een versierde wagen gebouwd “Het Clean team”. En vele team reden rond op prachtig versierde fietsen vol met ballonnen.  

Bij school werden 5 spelen afgewerkt. Het tonrollen verviel door de regen. Het spel Abraracourcix bleek erg zwaar te zijn. Net als in de tijd van Astrix en Obelix werden mensen op een stoel rond gebeurd. Voor de zitters een leuk spel voor de dragers afzien.

In het zuiderbos kwam men ook flink aan het zweten. Ook hier werden 5 spelen afgewerkt, zoals de estafette marathon, de brancardrace, de autopedrace en het tweeling voetbal.

Er werden ook een 5 tal spelen afgewerkt in het water.  De vlotrace en het tobbeduwen waren een enorm succes maar ook de loopbrug leverde veel hylariteit op. Hierna ging men in optocht van versierde fietsen of wagens terug naar school. In het drukke centrum van Dedemsvaart was dit goed te horen.

Alle teams hadden zelf hun tijden bijgehouden en toen de totaalscore werd bekend gemaakt werd er overal flink gelachen om de soms onmogelijkste tijden. Op de 1e plaats eindigde “De Rode duivels”  Dit team ontving als eerste prijs een heerlijke taart.   Als  met al een zeer geslaagde dag voor de gezinnen van “De Langewieke”.

Voor alle kinderen en natuurlijk ook hun ouders was er tenslotte ook nog een traktatie voor het inwendige van de mens. Iedereen kon twee heerlijke broodjes warm vlees eten. En dat ging er wel in naar een dag hard “werken”. Al met al was het weer een prachtige dag op basisschool “De Langewieke” Er zal nog heel wat na gepraat worden over de Variathon en in sommige families wordt al weer vooruit gekeken naar de Variathon over drie jaar.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring