Matige resultaten voor Karlo Slager tijdens OW Cup in Oschersleben

Matige resultaten voor Karlo Slager tijdens OW Cup in Oschersleben

Op vrijdag 12 juni komt het team aan in het voormalige Oost Duitsland op het circuit van Oschersleben. Onder zomerse temperaturen hebben een aantal teamleden de hospi opgebouwd en natuurlijk ook het zwembadje klaar gezet.

 Op zaterdagmorgen stonden er 2 vrije trainingen op de agenda. Deze werden door Karlo benut om met de Yamaha R6 het circuit eigen te maken. ’s Middags stonden er 2 kwalificatietrainingen gepland en Karlo ging de baan op terwijl deze nog nat was. Dit levert een 11e tijd op. Tijdens de 2e kwalificatie was het droog en Karlo wist al snel een goede tijd neer te zetten en stond op dat moment 3e. Helaas ging hij met nog een aantal minuten op de klok onderuit en was deze sessie voor Karlo voorbij. Toch had Karlo een nette 5e tijd neergezet.

Op de zondag waren er 2 races. De warm up werd gebruikt om te kijken of de motor weer top was. Karlo had slecht geslapen en zat hierdoor niet erg fit op de motor. Om 10.30 uur was het tijd voor de 1e race. De start van Karlo was goed maar wist door de drukte in de 1e ronde geen plaatsen goed te maken. In de 4e ronde verloor Karlo de voorkant en ging onderuit. De race werd gewonnen door Danny van der Sluis, gevolgd door Cliff Kloots en Coen Bouwmeester.

De monteurs hadden hard gewerkt om de motor voor de 2e race weer klaar te krijgen en dit lukte inderdaad.

In de 2e race verloor  Karlo een aantal plaatsen en zakt af tot een 14e plaats. Gelukkig wist Karlo in de loop van de wedstrijd toch nog weer een paar plaatsen goed te maken en zag de finishvlag rijdend op een 11e plaats. De race werd gewonnen door Coen Bouwmeester, gevolgd door Danny van der Sluis en Cliff Kloots. In het eindklassement staat Karlo nu 8e met 4200 punten.

Het volgende evenement is de 501 van Assen op zaterdag 4 juli. Deze endurance rijdt Karlo samen met Danny van der Sluis en Henry Compagner.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring