Collin Veijer vecht zichzelf in wereldrace naar Italiaans podium

Collin Veijer vecht zichzelf in wereldrace naar Italiaans podium

Afgelopen woensdag reisde het VRN-Racing team af naar Italië om deel te nemen aan de 2e race om het Italiaanse CIV kampioenschap, op het Circuit Internazionale di Latina “il sagittario” ongeveer 80 km ten zuiden van Rome.

Op donderdag en vrijdag kon er vrij worden getraind wat het team en de Furori ambassadeur de gelegenheid gaf om het probleem met de verplichte banden te gaan begrijpen. Op beide dagen werd er veel gereden door Collin waarbij veel vooruitgang werd geboekt door verschillende afstellingen te proberen, hierbij kwam 3 maal ten val, op de donderdag werd hij door een flinke highsider uit het zadel gesmeten, en later op de dag door nog een onschuldige schuiver, op vrijdag werd de jonge Staphorster bij het insturen vol in de zijkant gereden door een collega die zich compleet verremde en hierbij moest Vrn-rijder per brancard van het circuit worden gedragen en er werd gevreesd voor een voetbreuk.

Na uitgebreid te zijn onderzocht bleken het gelukkig alleen kneuzingen te zijn.

Na 2 dagen testen was er veel duidelijk geworden over de bandenproblemen en lag er een plan voor de kwalificaties en race klaar.

Zaterdag kwalificatie 1:

De meeste zorgen waren op dit moment de voet van Collin omdat er op staan en lopen erg pijnlijk was, maar eenmaal op de baan wist de doorbijter de pijn te vergeten en zijn focus vol op de tijdtraining te houden en deze sessie af te sluiten op een 11e plaats 1,1 seconde achter de man op Pole.

Zaterdag kwalificatie 2:

In deze sessie wist hij op zijn GRC/IAME 0,4 seconde sneller rond te gaan dan zijn eerder gereden tijd wat hem 2 startplaatsen winst opleverde en zo van de 9e plaats mag gaan vertrekken voor de race op Zondag.

Zondag warm-up:

Ook nu was het lopen en staan op de voet nog lastig maar eenmaal op de machine was dit vergeten, in de warm-up kwam Collin tot een 12e plaats maar melde dat de monteurs van  CS-specialparts zijn IAME krachtbron goed hadden afgesteld en het met de snelheid goed zat, en ook het gevoel over de GRC-bike was goed te noemen.

 

Zondag Race:

Startend vanaf de 9e plaats de VRN-rijder goed weg, gedurende de race wist Collin zich naar voren te werken om lange tijd de leiding te nemen in de groep welke vocht om de 4e plaats, een paar ronden voor het eind weet Collin de aansluiting te krijgen met zijn teamgenoot welke op de 3e plaats ligt, na eenmaal de aansluiting te hebben wacht hij ook geen moment om de aanval in te zetten weet zijn Italiaanse teamgenootje te passeren, deze is echter niet van plan zich hierbij neer te leggen en plaats in de laatste bocht een tegenaanval maar Collin weet deze weer buitenom af te slaan en mag na een weekeind wat voor de race moeizaam en pijnlijk verliep zeer trost naar zijn eerste Italiaanse podium van 2015 gaan.

Collin:

Tja poeh de dagen voor de race waren lastig, mijn voet is nog behoorlijk pijnlijk maar na de start heb ik geen moment meer aan hoeven denken, tijdens de race voelde alles goed aan en kon me naar voren werken, ik weet even niet wat ik moet zeggen hoe ongelofelijk blij ik wel niet ben, hiervoor wil ik mij sponsoren, team CS-specailparts, IAME, GRC-Moto, KNMV, en Bondscoach Barry Veneman bedanken.

Tevens ben ik erg blij mij positief te hebben kunnen laten zien voor Furori waar ik ambassadeur voor mag zijn!

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring