3e Groot Sinterklaas Springconcours in Balkbrug een overweldigend succes

3e Groot Sinterklaas Springconcours in Balkbrug een overweldigend succes

Op woensdag 2 december tot en met zaterdag 5 december werd in de manege de Diamanthal te Balkbrug het springconcours voor paarden en pony’s gehouden. Het aantal starts van pony’s en paarden was nog nooit zo groot geweest 400 voor de pony’s en 780 voor de paarden. Daarmee werd het vorige record van 1000 starts ruimschoots overschreden. Ook het aantal bezoekers was groot met name bij de finale avond op 5 december, die afgesloten werd met het Masterspringen voor paarden.

 Dit Masterspringen met 11 prominente deelnemers uit de hoogste klasse Z/ZZ werd in de spannende barrage gewonnen door 1. Lennard de Boer (Viribus Unitis); 2 Marcel de Boer (Ceres) en 3. Shanice Rozeboom (de Haerst).

 De andere winnaars uit dit grote concours die daarbij voor hun paard elk een mooie statiedeken kregen, waren in de klasse B - Groep 1: Gerco van den Brink (Avereest) en Groep 2: Celeste Roo (Staphorst) Klasse L - Groep 1: Elke Timmerman (Avereest) en Groep 2: Laura Slager (Viribus Unitis); Klasse M - Groep 1: Renate Beuving (Boekweitruiters) en Groep 2: Lennard de Boer (Viribus Unitis); Klasse Z - Groep 1: Lennard de Boer (Viribus Unitis) en Groep 2: Albert Zoer (Koekange); Klasse ZZ: Albert Zoer (Koekange) en in de hoogste klasse140 cm: Gelmar Gosselink (Bergruiters).

Ook bij de ponies was er sprake van een mooie sportieve strijd. Eerste prijzen werden in de verschillende categorien in de klasse B gewonnen door Marie-Louise Hulst, Tessa Rumph, Aïsha Smit, Anouk v.d. Brink, Roos Hansman, en Saskia Brinkman. In de klasse L waren de eerste prijzen voor Nick Nanning, Jordi Koopmans, Aïsha Smit, Jo-Ann Troost en Wesley de Boer. De klasse M werd gewonnen door Sakia Brinkman, Nicky Snippe en Romy Mulder. In de klasse Z / ZZ gingen Gerrit Veenstra en Esmee Westerik met de eerste prijs naar huis.

 De gezamenlijke organisatie van ponyclub en rijvereniging Avereest kan terugzien op zeer succesvol concours en is er van overtuigd, dat de opgezette formule van dit concours met de kwalitatief uitstekende condities in de manege de Diamanthal voor de paardensport ‘naar meer smaakt’ voor de vierde editie in 2016.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring