Scouting Dedemsvaart zet Corne Brunink in het zonnetje tijdens Nationale Vrijwilligersdag

Scouting Dedemsvaart zet Corne Brunink in het zonnetje tijdens Nationale Vrijwilligersdag

Maandag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Rondom deze dag zet Scoutinggroep Dedemsvaart Corné Brünink in het zonnetje. Hij werd door Scouting Nederland uit ruim 300 aanmeldingen geselecteerd voor een speciaal verrassingspakket.

Actie
Eind oktober schreef Scouting Nederland een actie uit voor alle 25.000 Scoutingvrijwilligers in Nederland. Er waren 25 verrassingspakketten beschikbaar voor die vrijwilligers die net dat stapje extra hebben gezet. Het bestuurslid dat uren in de week bezig is met de Scoutinggroep, die ene leidinggevende die alles doet om voor de kinderen en jongeren uitdagende activiteiten te bieden of die landelijke vrijwilliger die de ene na de andere klus tot een goed einde brengt. Uit de ruim 300 inzendingen werden 25 vrijwilligers geselecteerd voor een verrassingspakket.

Uitreiking
Van Scouting Dedemsvaart was Corné Brünink de gelukkige. De uitreiking van het verrassingspakket en daarbij een werptent vond plaats op 7 december om 19.30. Corné kreeg het pakket uit handen van Michaël Lansbergen, bestuurslid van Scouting Nederland. Bij de uitreiking waren rond de 40 man aanwezig, waaronder leiding, stamleden, bestuur en familie van Corné. Corné wist niets van deze uitreiking, maar werd met een smoes naar het clubhuis Sam Sam gelokt deze avond.

Supervrijwilliger
Volgens Manon Toonen die Corné opgaf voor deze actie, is Corné Brünink echt een super vrijwilliger. Vanwege zijn inzet en zijn vermogen om anderen te motiveren. Dankzij zijn inzet maakt Corné het mogelijk dat nog meer kinderen en jongeren zich persoonlijk kunnen ontwikkelen binnen Scouting. Andere leden van Scouting Dedemsvaart geven aan dat ze Corné zien als een kartrekker, iemand die altijd balans weet te brengen in groepen en discussies, weloverwogen keuzes maakt en een actieveling. Op het moment is hij bezig als praktijkbegeleider bij Scouting Dedemsvaart, waarbij hij er zorg voor draagt dat er voldoende kennis wordt overgedragen tussen groepen en binnen groepen, als ook dat iedere vrijwilliger voldoende kennis en kunde heeft om leiding te kunnen geven op niveau. In zijn dagelijks leven is Corné daarnaast bezig met de universitaire master geographical information management and application aan de Universiteit van Utrecht. Corné namens heel Scouting Dedemsvaart; hartelijk dank voor jouw inzet!

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring