Balkbrug draait door in café De Kroeg.

Balkbrug draait door in café De Kroeg.

Op een ‘de wereld draait door’ manier hebben de Bruggenbouwers gisteren het dorp Balkbrug in café  De Kroeg live geïnformeerd over de stand van zaken na het dorpsgesprek. Charlotte Extercatte bevroeg in haar rol van Mathijs van Nieuwkerk de deelnemers van de 5 focus groepen Funding, Communicatie, Visie, Korte Termijn en Online Community naar de verschillende activiteiten.

De 1e geïnterviewden waren Richard Hofkamp en Angelique Holtman van de groep Korte Termijn, Als tweede groep kwamen Regina ten Kate van de groep Communicatie en Ceesjos Verbeek vanuit de Online Community aan het woord. Tussen de groepen door kwamen de studenten aan het woord. Als laatste kwam Jan Smits vanuit de focusgroep Visie aan het woord. Vooral de laatste groep kwam uitgebreid aan bod omdat De Kroeg ook vol zat met studenten en scholieren die juist deze twee dagen aan een Base Camp in Balkbrug deelnemen. Doel van dit Base Camp is het enthousiasmeren van studenten om hun stage opdracht in Balkbrug uit te voeren en hiermee mee te werken aan de vraagstukken uit het dorpsgesprek.

Concreet hebben zij dit weekend de opdracht meegekregen om de informatie behoefte bij de inwoners van Balkbrug te onderzoeken en de manier waarop zij geïnformeerd willen worden. Deze laatste is belangrijk omdat verschillende groepen in Balkbrug op diverse manieren het dorp informeren. Vooral de focusgroep Online Community wil weten of één platform waar alle informatiebronnen samen komen ook in Balkbrug haalbaar is. De studenten kijken bij hun onderzoek ook naar voorbeelden uit andere dorpen en zij denken ‘breed’ in content, beeld en geluid. Er doen studenten mee van Thorbecke, Deltion, Windesheim en de Rijksuniversiteit Groningen. Zaterdag om 14.00 uur delen de studenten hun eerste plannen met het dorp in Bezoekerscentrum de Wheem. Het was erg indrukwekkend hoe de studenten met hum camera’s de omgebouwde Kroeg tot studio alles vast legde. Het was zeker een leerzaam project. 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring