SCD’83 en VHK blijven steken op 1-1

SCD’83 en VHK blijven steken op 1-1

SCD’83 en VHK kwamen ondanks de geweldige strijdlust en kansen in de tweede helft op het sportpark “De Boekweit” niet verder dan een 1 – 1 gelijkspel.

Na een aftastend begin kwam SCD’83 in de 7e minuut op voorsprong. Nick Dekker kopte de afgemeten voorzet vanaf links van Franklin van Elburg achter doelman Gerjan Stam 1 – 0 .

Het gejuich bij de thuisploeg was nauwelijks verstomd of VHK had de stand al een minuut later gelijk getrokken. SCD’83 had moeite met het opruimen rond de eigen 16, Jan van Benthem legde terug op Karlo Naberman die met een streep 1 – 1 aantekende. Na de gelijkmaker lag er meer dreiging in het spel van VHK dan bij de thuisploeg dat na 25 minuten de wedstrijd meer naar zich toe trok nadat Erik Wencker zijn schot voorlangs zag gaan kopte Tim Dekker op het eind van de eerste helft net naast. VHK aanvoerder Jaap Lok haalde het einde van de eerste 45 minuten niet en moest zich met een blessure laten vervangen door  Roy Rook. In de tweede helft zakte het spelniveau om plaats te maken voor vechtvoetbal en strijdlust. Door de kansen ontstonden zich er spannend momenten voor beide doelen met in de hoofdrol de doelmannen Jelmer Koes SCD’83 en Gerjan Stam VHK. VHK leek voorsprong te nemen in de 53 minuut, verdediger Peter van Eerde stond na een 1 – 2 met Jan van Benthem vrij voor Koes die de bal niet klemvast kreeg die alsnog over de lijn dreigde te gaan voordat Roy Rook het beslissende tikje kon geven was Koes meester over de bal. Daarna kwamen er na ruim een uur spelen kansen voor SCD’83 die mede dankzij doelman Gerjan Stam die uitgroeide tot de beste VHK-er niet werden verzilverd. Erik Wencker zag zijn inzet door Stam gekeerd en Nick Dekker zag zijn schot ook stranden op de sluitpost. In de 71e minuut was Tim Dekker er akelig dichtbij. Nick Dekker zette voor de inzet van Tim leek van dichtbij binnen te gaan toch wist Stam de bal net voor de lijn te keren. De goalie van VHK redde daarna met een katachtige reactie een schitterende vrijetrap van Stan Dekker en ranselde de bal uit zijn doel. Leon Breukelman verving bij SCD’83 de laatste 7 minuten Erik Wencker. Tim Dekker lukte het in de 87e minuut weer niet om Stam te verschalken die nu door snel uit te komen een achterstand voorkwam. Bijna was het misgegaan in de slotminuten voor SCD’83 toen VHK spits Berry Heetebrij binnen de 16 onderuitging VHK schreeuwde om een strafschop dat door referee van dienst Schumacher werd weggewuifd.      

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring