Leerlingen o.b.s. De Eiber delen wensen met elkaar

Leerlingen o.b.s. De Eiber delen wensen met elkaar

DEDEMSVAART – Vorig schooljaar onthulden de leerlingen van basisschool De Eiber een ‘respectbord’. Hierop hingen kaartjes met daarop geschreven wat de leerlingen verstaan onder respect. Donderdag werd hier een vervolg aangegeven.

Ditmaal stonden de wensen voor 2016 centraal. Iets wat natuurlijk prima past op een dag dat ook het kerstfeest op school wordt gevierd. Ook nu is het weer prachtig om te zien wat er leeft bij de kinderen van groep 1 t/m 8.
Enkele voorbeelden: ‘Ik wens dat ik en alle mensen op de wereld bereiken wat hun toekomt’; Ik ga geduldiger proberen te zijn als het niet lukt de komende jaren’; ‘De verwarming lager zetten, minder lampen laten branden en minder zeuren’. Maar ook: ‘Lief doen tegen iedereen’ en ‘Ik wens dat de regenboog komt’.
Om 10.30 uur verzamelden de leerlingen van groep 3 t/m 8 zich in de Kikkerpoel. Hier las directeur Gerjo Stegeman een aantal willekeurige kaartjes voor. Hierna onthulden twee leerlingen uit groep 3 het bord. Een bord dat een speciale plek krijgt in de centrale hal.

WENSEN

Ook de school zelf ziet in 2016 een aantal wensen in vervulling gaan. Zo zal er in januari of februari gestart gaan worden met het werken met tablets. Alle leerlingen in groep 5 t/m 8 krijgen er één. Er kan op deze manier nog meer onderwijs op maat worden gegeven.
Daarnaast is er veel aandacht voor talentontwikkeling en techniek. Dit is bijvoorbeeld het geval op de vrijdagmiddag. Alles staat nog in de kinderschoenen, maar een wens is om dit verder uit te breiden.
Daarnaast biedt de school nog steeds de Kanjertraining aan. Een methode die door het Nederlands Jeugdinstituut als enige op het hoogste niveau erkend is, namelijk als effectief volgens sterke aanwijzingen. De dans & dramalessen die wekelijks in alle groepen worden geven sluiten hier prima op aan. De Eiber blijft dan ook volop in beweging.

Op de foto de leerlingen van groep 3 bij het onthulde bord.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring