Vrouwenkoor Sincero trad op voor de Vrouwen van Nu Dedemsvaart.

 Vrouwenkoor Sincero trad op voor de Vrouwen van Nu Dedemsvaart.

Vrouwenkoor Sincero uit Heino trad maandagavond 21 december op voor de Dedemsvaartse Vrouwen van Nu in De Baron. Onder het genot van een kopje koffie/thee met een stuk kerststol met roomboter heette voorzitter Geesje Gaakeer 87 leden van Vrouwen van Nu Dedemsvaart welkom. Ze draagt het gedicht “Welkom” voor van Ivo de Wijs, verwijzend naar de stroom vluchtelingen die niet alleen ons land, maar vele Europese landen bevolken.

Daarna komt het koor, geleid door dirigente Sonia Bjornsen, zingend binnen en genieten de dames van de kerstliederen die het koor vaak 3- en 4 stemmig ten gehore brengt. Met de welbekende kerstliedjes kon uit volle borst meegezongen worden. Tussendoor werden mooie gedichten voorgedragen. Na de pauze start de voorzitter van de Vrouwen van Nu met een prachtig door haarzelf geschreven verhaal met als titel “Tijd” refererend aan 21 december, de dag van de winterse zonnewende. We leren dat de Midden Europese Tijd in 1940 door de Duitse bezetter werd ingevoerd en na de oorlog is gehandhaafd en nu nog altijd geldt. Het sprookje “Even” maakt ons duidelijk dat we daar een L voor moeten zetten en dus volop moeten LEVEN.

De kerstbomen in de zaal zijn versierd met handgemaakte kerstversiering gemaakt door de leden Jantje Lubbers en Riek de Vries. Na afloop mag ieder lid van Vrouwen van Nu zo’n kerstversiering mee naar huis nemen.

 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring