Charlotte Extercatte uit Balkbrug werd “Gewoon Doener van het Jaar”

Charlotte Extercatte uit Balkbrug werd “Gewoon Doener van het Jaar”

Charlotte Extercatte uit Balkbrug is gisteravond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hardenberg uitgeroepen tot 'Gewoon Doener van het jaar 2015'. Ze heeft de prijs gewonnen vanwege haar groothartige inzet om de leefbaarheid van het dorp Balkbrug te vergroten.

Met het winnen van de prijs wordt Charlotte de opvolger van Arsanio Wiet, die de prijs vorig jaar in ontvangst mocht nemen. De prijs 'Gewoon Doener van het jaar' heeft de gemeente Hardenberg ingesteld om inwoners en ondernemers die bijzondere prestaties leveren in het zonnetje te zetten.

Charlotte Extercatte is door meerdere personen aangedragen vanwege haar groothartige inzet voor de leefbaarheid van het dorp Balkbrug. Charlotte kreeg de prijs omdat zij volgens de jury met de Bruggenbouwers het Noaberschap 2.0 heeft gerealiseerd. Ze is hierbij initiatiefnemer, stille 'aanjager' en motivator van het burgerinitiatief. Ze weet mensen te enthousiasmeren, activiteiten te verbinden, heeft een groot netwerk en een onvermoeibare inzet.

Genomineerd
Na een oproep van de gemeente zijn er in totaal zijn er zo’n 30 personen voorgedragen door de samenleving, waarvan de jury drie personen heeft genomineerd. Naast winnaar Charlotte Extercatte waren dat Tim van den Berg (nog maar 15 jaar en oprichter/eigenaar van een succesvolle webshop waar hij accessoires verkoopt van gerecyclede fietsonderdelen, nauw betrokken geweest bij de actie 'Bike4Sayapibu') en Birgit Rusken (verantwoordelijk voor de realisatie van een crematorium in Hardenberg, een wens van de samenleving).

De jury bestond uit Arend Hofsink (Ondernemers Startpunt), Arthur Bouwmeester (welzijnsorganisatie De Stuw), Anja Dalhuisen (zangeres), Harald Drenth (dansschooleigenaar) en burgemeester Peter Snijders.

Trots
In de afgelopen jaren heeft de gemeente Hardenberg gemerkt dat de mentaliteit van de inwoners of ondernemers vaak van doorslaggevende betekenis is geweest. "Ook dit jaar weer veel mooie nominaties, indrukwekkende verhalen en belangloze inzet van inwoners en ondernemers. Iets waar we met elkaar bijzonder trots op mogen zijn", vertelt burgemeester Peter Snijders.

Alle inwoners en ondernemers konden ook dit jaar weer genomineerd worden op basis van een aantal eenvoudige spelregels. Om in aanmerking te komen voor een nominatie moet er sprake zijn geweest van een aansprekende prestatie of inzet op een onderscheidende of innovatieve wijze. Daarnaast geldt dat de aangedragen kandidaten in de gemeente Hardenberg moeten wonen of gevestigd zijn. Tot slot moet de inzet of prestatie geleverd zijn in het afgelopen jaar.

Bron: Gemeente Hardenberg

Foto's: Harry Kruiper

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring