OW cup Kick Off goed bezocht

OW cup Kick Off goed bezocht


Zaterdag kwamen rond 180 coureurs uit de OW cup bijeen voor de jaarlijkse Kick Off van het race seizoen. Een goed gebruik van organisator Hennie Lentink om halverwege de winterstop nog even terug te blikken op het afgelopen seizoen en vooral vooruit te kijken op het nieuwe seizoen. Jaarlijks een nuttige en informatieve bijeenkomst, waar het programma voor 2016 besproken wordt en de eventuele nieuwe regels worden doorgenomen. Het mooie van deze Kick Off is wel dat er direct besluiten genomen worden. Voorstellen worden gelijk in stemming gebracht en bij een meerderheid van stemmen aangenomen of afgewezen. Veel organisaties zouden nog wat kunnen leren van het CRT, de organiserende club enthousiastelingen.  
Lentink kon melden dat er nu al 270 licenties vergeven zijn voor het nieuwe seizoen, uiteraard geeft dit nog geen garantie voor de inschrijving voor de races. Toch slaat het rijden in de OW cup aan, ook gezien het volle startveld van het afgelopen seizoen. 
De OW-cup, enkele jaren geleden ontstaan uit onvrede met het beleid van de KNMV, kon meer rijders verwelkomen dan de races om het ONK, die door de KNMV georganiseerd werden. Toch zijn beide organisaties weer met elkaar in gesprek gegaan, dit alles in het belang van de rijders. Dit heeft vooralsnog geresulteerd in wederzijdse erkenning van elkaars licenties. Zo mogen KNMV leden met een licentie ook inschrijven voor de OW cup en omgekeerd is dat ook mogelijk, met uitzondering van geïntegreerde races als het BSB of IDM. In 2016 zal er verder gedacht worden hoe in het belang van de motorsport een verdere samenwerking mogelijk is. 
Verder hield Walter Jansen van Raceplan nog een uiteenzetting over het begeleiden van coureurs en de door hem gegeven cursussen hiervoor. Evert Slager, van racesport, kon de aanwezigen melden dat er hard gewerkt wordt om deze racesport.nl niet verloren te laten gaan. Iets wat 200.000 bezoekers per maand trekt moet niet zomaar verloren gaan. 
Tot slot werd er nog een prijs uitgereikt, en wel die van smerigste motorfiets van 2015. Hoewel de motorfietsen over het algemeen steeds mooier worden had de jury na zorgvuldige afweging toch besloten deze prijs uit te reiken. Rik van de Loenhorst hij kon een poetspakket in ontvangst nemen.
Wat coureurs en Hennie Lentink betreft mocht het al wel 26 maart zijn, de zaterdag waarop de eerste races verreden gaan worden op het circuit van Assen. Hopelijk onder betere weersomstandigheden dan tijdens de Kick Off, toen de sneeuw het circuit voorzag van een wit laagje.
 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring