Dedemsvaria geeft eerste persconferentie sinds oprichting.

Dedemsvaria geeft eerste persconferentie sinds oprichting.

Vrijdagavond vond er een unieke bijeenkomst plaats  in eetcafé de Kalkwieke.

Het stichting bestuur van de Dedemsvaria belegde voor het eerst in hun bestaan een persconferentie, die voor  iedereen toegankelijk was. Nadat voorzitter Maikel van Marle een kleine 50 personen verwelkomt had, kwam hij gelijk met de mededeling dat het elk jaar weer moeilijk is  om het financiële plaatje rond te krijgen. Ook dit jaar kunnen we niet rekenen op subsidie van de gemeente Hardenberg Maar we blijven positief.

Vervolgens werd Stefan Nanning voorgesteld als nieuw bestuurslid. Hij zal zich bezighouden met  de vrijwilligers en de vrienden van de Varia.

 Hierna nam hij het voorlopige programma door  voor de komende 45ste  Dedemsvaria , die gehouden word van 1 t.m. 6 augustus. Een aantal oude programmaonderdelen zullen terug komen, waaronder  de wielerronde. Maar ook het hangmat hangen, wedstrijd frikandel eten en timmer dorp staat op de kalender.

Om het financiële plaatje sluitend te krijgen wil men de sponsoring  uitbreiden.

In eerste instantie kan iedereen vriend van de Varia worden. Kijk hiervoor op www.dedemsvaria.nl . Tevens zullen  Harmen Klinkenberg en Henry van Straten proberen nieuwe sponsoren binnen te halen.

Ook maakte  het bestuur bekend dat de RABO bank een bijzonder actie op poten zet. Ze gaan €100.000  verdelen door middel van stemming. Hou de media en de site’s in de gaten.

Op P.R gebied gaat men samen werken met het Vechtdal College.

Om het programma tijdens de feestweek bij de hand te hebben is het verstandig de app van Dedemsvaria op uw telefoon te zetten.

De banden met partner gemeente  Bad Rothenfelde zulle uitgebreid worden.

Het aanmelden voor het Rozentrio ook de mini’s  sluit 1 februari 2016.info@dedemsvaria.nl  Na een voorselectie zal op 5 maart 2016 in de Baron voor het publiek de verkiezing plaats vinden.

Ook staat de Varia Run weer op de kalender.

Ten slot werd aan stichting Vecht voor Jeugd nog een cheque van €400.00 overhandigd

Voor dit jaar kunnen zich nog goede doelen aanmelden via info@dedemsvaria.nl

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring