Sander Kroeze in 2016 ook in Red Bull Rookies Cup

Sander Kroeze in 2016 ook in Red Bull Rookies Cup

Ernst Dubbink Eveno Racing coureur Sander Kroeze rijdt naast het NEC Moto3GP kampioenschap in 2016 ook in de Red Bull Rookies Cup.
Sander mocht afgelopen oktober mee rijden in het Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event en wist hij zich te plaatsen voor de finaledag. Van de 47 rijders in de finaledag kregen negen rijders een zitje in de Red Bull Rookies Cup. Kroeze greep net mis, maar het jonge talent gaf niet op en heeft afgelopen winter volop getraind om in vorm te blijven. Daarnaast is hij onlangs toegetreden tot het Ernst Dubbink Eveno Racing Team. Vandaag kregen de plannen om in de ADAC Northern Europe Cup te gaan rijden een onverwachte wending.

KNMV Bondscoach Barry Veneman belde Sander, om te vertellen dat er een afmelding is in de Red Bull Rookies Cup. Hierdoor is er een plek vrij gekomen en valt de keuze van de KNMV op Kroeze. Nadat dit bekend werd zijn Sander, het Ernst Dubbink Eveno Racing Team en KNMV Bondscoach Barry Veneman, gelijk om tafel gegaan om de nieuwe kansen te bespreken. Aangezien het programma van het team al grotendeels zijn uitgestippeld, moeten hier enkele aanpassingen in komen. DeMotoGP races van Aragon en Sachsenring vallen samen met de raceweekenden van de ADAC NEC. Sander zal deze wedstrijden dus niet in de ADAC NEC uitkomen, maar rijden in de MotoGP Red Bull Rookies Cup. Alle partijen waren het al heel snel eens dat een kans als deze maar een keer komt en dat die niet verloren mag gaan. In 2016 zal Sander dus in de ADAC NEC Moto3gp en in de MotoGP Red Bull Rookies Cup uitkomen. De Red Bull Rookies Cup rijdt mee in het programma van de MotoGP en is dé klasse om door te stromen naar het wereldkampioenschap Moto3.
Wij als team zijn heel blij en trots dat Sander deze kans krijgt en zullen er alles aan doen om dit jaar voor zowel Sander als Ernst tot een succes te maken.

Dit weekend staat Sander samen met het Ernst Dubbink Eveno Racing team op de Motor Expo in Assen.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring